България залага на рок парче за участието си на Евровизия 2022

Песента "Intentions", която ще представя България на Евровизия догодина, беше официално представена от БНТ.
 
Тя е дело на Intelligent Music Project. В състава й влиза вокалистът на Rainbow - Ronnie Romero, заедно с останалите музиканти от супергрупата – Стоян Янкулов-Стунджи (който е ветеран в конкурса), Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.
 
 
Тази година страната ни е една от първите, които представят готов проект за песенния конкурс. "Ще имаме достатъчно време за промоция", коментира пред БНТ създателят на проекта д-р Милен Врабевски. "Рокът е жив и има тенденция към завръщането му, защото е елитарна музика с ясни послания и искам моите деца да израстват с такива. В нашия случай ние правим мелодичен прогресив рок, който трябва да влезе в регламента - парче до 3 мин и със съответното сценично присъствие ", обясни още той.
 
Създателят на Intelligent Music Project смята, че групата е хванала всички съвременни тенденции, а аранжиментът е направен така, че да пасва много на очакванията на хората. "Разпознаваемостта ни е гарантирана, много се постараха всички", смята Врабевски. Д-р Милен Врабевски е създател, продуцент и автор на музиката. Групата ще тръгне на мини турне, което ще мине през пет български града - Благоевград, Пловдив, Търново, Русе и Стара Загора.
 
Следващото издание на Евровизия ще се състои в Торино, Италия, през май 2022 г.

Свързани новини

Домакин за 2024 е...

11.08.2023

10 държави се класираха на Евровизия

10.05.2023

Лорийн се завръща на Евровизия

13.03.2023

Две нашенки ще пеят на Евровизия

07.03.2023

"Евровизия" промени правилата си

23.11.2022


flash