България залага на рок парче за участието си на Евровизия 2022

Песента "Intentions", която ще представя България на Евровизия догодина, беше официално представена от БНТ.
 
Тя е дело на Intelligent Music Project. В състава й влиза вокалистът на Rainbow - Ronnie Romero, заедно с останалите музиканти от супергрупата – Стоян Янкулов-Стунджи (който е ветеран в конкурса), Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.
 
 
Тази година страната ни е една от първите, които представят готов проект за песенния конкурс. "Ще имаме достатъчно време за промоция", коментира пред БНТ създателят на проекта д-р Милен Врабевски. "Рокът е жив и има тенденция към завръщането му, защото е елитарна музика с ясни послания и искам моите деца да израстват с такива. В нашия случай ние правим мелодичен прогресив рок, който трябва да влезе в регламента - парче до 3 мин и със съответното сценично присъствие ", обясни още той.
 
Създателят на Intelligent Music Project смята, че групата е хванала всички съвременни тенденции, а аранжиментът е направен така, че да пасва много на очакванията на хората. "Разпознаваемостта ни е гарантирана, много се постараха всички", смята Врабевски. Д-р Милен Врабевски е създател, продуцент и автор на музиката. Групата ще тръгне на мини турне, което ще мине през пет български града - Благоевград, Пловдив, Търново, Русе и Стара Загора.
 
Следващото издание на Евровизия ще се състои в Торино, Италия, през май 2022 г.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Евровизия 2024

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023


flash