Rihanna стана национален герой на Барбадос

Барбадос, която в полунощ се сбогува с управлението на британската корона и стана независима република, обяви певицата Rihanna за свой национален герой, предадоха световните агенции.
 
Островната държава на Карибите е известна с райските си плажове, рома си и, разбира се, с родената там световна звезда Rihanna.
 
Rihanna става посланик на Барбадос 
 
Решението бе съобщено от премиерката Mia Mottley по време на пищните тържества, с които бе обявена Барбадоската република -"От името на една благодарна нация, на още по-горд народ, ви представяме номинираната за национален герой на Барбадос - посланик Robyn Rihanna Fenty. Нека продължавате да блестите като диамант", каза Mottley с напомняне на хита на певицата от 2012 "Diamonds".
 
 
Певицата Rihanna прие почетното признание. Специално за церемонията в Барбадос дойде и принц Charles, син на Elisabeth II и британски престолонаследник. Той предаде на местните власти най-сърдечните поздрави от майка си. "Създаването на тази република е възможност за ново начало", заяви Charles.
 
Заради церемонията по обявяването на републиката комендатският час в Барбадос, наложен заради коронавирусната пандемия, временно бе отменен, за да могат барбадосците да излязат по улиците на столицата и на други населени места и да се порадват на пищната заря в края на тържествата. А хората на Барбадос са известни с пищните си карнавали и фиести по улиците. 
 
Въпреки празниците, барбадосците имат много спешни проблеми за разрешаване, като икономическата криза, причинена от коронавирусната пандемия, която показа колко е зависима страната от туризма. Преди пандемията островът с местно население около 300 000 души беше посещаван ежегодно от над 1 милион души. Сега улиците са пусти, а безработицата е достигнала рекордни нива. 

Свързани новини

Бляскаво завръщане на Риана на сцената

26.09.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ново 20

21.04.2022

A$AP Rocky и Риана = ВНЛ

19.04.2022

Риана на корицата на "Vogue"

13.04.2022


flash