Наградите BRIT вече ще са полово неутрални

Британските музикални награди BRIT ще бъдат полово неутрални от следващата година, съобщиха организаторите на церемонията.
 
Изпълнителите ще се конкурират в категории като артист на годината и международен артист на годината на церемонията, която е насрочена за 8 февруари 2022.
 
"Важно е наградите BRIT да продължават да се развиват и да целят да бъдат възможно най-приобщаващи", се посочва визявление на новият председател на наградите Tom March.
 
Обновеният списък с категориите за наградите BRIT 2022 ще включва:
Артист на годината
Група на годината
Изгряваща звезда
Дебют
Песен на годината
Албум на годината
Международен артист на годината
Международна група на годината
Алтърнтив/Рок артист или група
Поп/R&B артист или група
Денс артист или група
Хип-хоп/Рап/Грайм артист или група
 
Наградите BRIT последваха примера на много други награди и организации, които се отказаха от половите класификации. През септември кинофестивалът в Сан Себастиян раздаде първите си полово неутрални награди в актьорски категории, припомня БТА. 
 
На 42-ото издание на наградите BRIT догодина се въвеждат четири нови категории за различни музикални стилове и победителите ще се определят от публиката.
 
Комикът Mo Gilligan ще води церемонията в лондонската зала O2 Арена, заедно с радио- и ТВ-водещите Maya Jama и Clara Amfo (на снимката). На последната церемония големият победител стана певицата Dua Lipa.

Свързани новини

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022

Бритни Спиърс се завръща

09.08.2022

Тъжна новина от Бритни

16.05.2022


flash