Наградите BRIT вече ще са полово неутрални

Британските музикални награди BRIT ще бъдат полово неутрални от следващата година, съобщиха организаторите на церемонията.
 
Изпълнителите ще се конкурират в категории като артист на годината и международен артист на годината на церемонията, която е насрочена за 8 февруари 2022.
 
"Важно е наградите BRIT да продължават да се развиват и да целят да бъдат възможно най-приобщаващи", се посочва визявление на новият председател на наградите Tom March.
 
Обновеният списък с категориите за наградите BRIT 2022 ще включва:
Артист на годината
Група на годината
Изгряваща звезда
Дебют
Песен на годината
Албум на годината
Международен артист на годината
Международна група на годината
Алтърнтив/Рок артист или група
Поп/R&B артист или група
Денс артист или група
Хип-хоп/Рап/Грайм артист или група
 
Наградите BRIT последваха примера на много други награди и организации, които се отказаха от половите класификации. През септември кинофестивалът в Сан Себастиян раздаде първите си полово неутрални награди в актьорски категории, припомня БТА. 
 
На 42-ото издание на наградите BRIT догодина се въвеждат четири нови категории за различни музикални стилове и победителите ще се определят от публиката.
 
Комикът Mo Gilligan ще води церемонията в лондонската зала O2 Арена, заедно с радио- и ТВ-водещите Maya Jama и Clara Amfo (на снимката). На последната церемония големият победител стана певицата Dua Lipa.

Свързани новини

Певицата Raye с 6 награди BRIT

05.03.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022

Бритни Спиърс се завръща

09.08.2022


flash