Посрещаме хитовия DJ Coyot на живо в студиото на Радио Fresh!

Coyot ще гостува на DIA в 15ч. днес! Музикалните проекти на Panagiotis Dimopoulos, известен като Coyot, са добре познати, благодарение на разпознаваемия му стил на сливане на традиционна етно музика с модерни и електронни елементи. 
 
Хитовият гръцки продуцент и DJ е завършил висшето си образование във Великобритания, но преследва мечтата си да се занимава професионално с музика и започва да диджейства на различни партита из Европа. Така постепенно развива таланта си да миксира хаус музика с етно елементи, което го превръща в популярен DJ сред гилдията. 
 
 
Дебютният му сингъл “Love Myself on the Weekend” от 2018 (оглавил и Fresh Top 30 навремето), създаден с музикален семпъл от популярна песен на легендарния гръцки композитор Vasilis Tsitsanis, пожъна невероятен успех. Парчето става хит в редица страни на Балканите, а в България е обявено за една от най-добрите песни за последното десетилетие. 
 
През юли 2020 Coyot пусна сингъла “Devil in Disguise”, в чието създаване ключово участие има младата и талантлива ALMA, и завладя еърплей чартовете на Гърция, България и Русия. Песента е опияняващ бленд от традиционната гръцка песен “Ikariotiko”, EDM бийт и вокалите на популярната румънска изпълнителка Roxen, която бе избрана да представи родината си на Евровизия 2021. 

Свързани новини

Coyot и ALMA с нов проект

17.02.2023

Чуй новата музика тази седмица

16.08.2021

Coyot в нов проект с участието на ALMA

11.08.2020


flash