P!nk е най-слушаната изпълнителка на века

Поп звездата P!nk бе обявена за най-слушаната изпълнителка на 21-ви век в Обединеното кралство.
 
Класацията е съставена от PPL - компания, която отчита данните от излъчваната в радио и телевизионния ефир музика. Според информацията, 42-годишната американка бие изпълнителки, сред които Adele, Beyoncé, Rihanna и Lady Gaga, пише BBC News. 
 
P!nk е натрупала най-голям и силен каталог от радио хитове от 2000 насам, коментират анализаторите. Дебютният й албум Can't Take Me Home излиза в началото на века. Той включва хитове като "Most Girls", "You Make Me Sick" и "There You Go".
 
Музиката на певицата, чието истинско име е Alecia Beth Moore, има подчертано поп рок звучене. Хитове като "Just Give Me A Reason", "Try", "What About Us", "Sober" и "Walk Me Home" остават основни в плейлистите на радиостанциите в Англия дълго след издаването им. 

 
На второ място в тази класация е Madonna - след кариера в четири десетилетия и многобройни хитови албуми, включително True Blue, Ray Of Light и Music.
 
На трето място е Katy Perry, чийто трети албум Teenage Dream беше един от най-популярните през 2010-те. Rihanna и Lady Gaga са съответно четвърти и пети.
 
Звездата на британската сцена Adele заема шестото място, но с дългоочаквания си нов албум се очаква да се изкачи нагоре. Вторият студиен албум 21 на Adele е едно от най-успешните издания на всички времена, продавайки повече от пет милиона копия. Певицата трябва да се върне в музиката следващата седмица с новия си сингъл "Easy On Me". Въпреки че тя е един от най-продаваните изпълнители в света, Adele е издала само три студийни албума до момента, докато P!nk е издала осем.
 
Австралийската звезда Kylie Minogue, която се класира на осмо място, коментира, че е "такава чест да бъдеш една от най-пусканите изпълнителки във Великобритания на 21 -ви век и да бъдеш в такава страхотна компания!"
 
Little Mix и легендарната Whitney Houston допълват топ 10 на най-въртяните певици в радио и телевизионния ефир във Великобритания. 
 
Ето и актуалния топ 20: 
1. P!nk
2. Madonna
3. Katy Perry
4. Rihanna
5. Lady Gaga
6. Adele
7. Beyoncé
8. Kylie Minogue
9. Little Mix
10. Whitney Houston
11. Taylor Swift
12. Sugababes
13. Kelly Clarkson
14. Dua Lipa
15. Ellie Goulding
16. Christina Aguilera
17. Diana Ross
18. Jess Glynne
19. Rita Ora
20. Ariana Grande

Свързани новини

Да родиш по време на концерт...

13.02.2024

Скоро нещо ново от Кайли Миноуг и Сиа

31.01.2024

P!nk получи шокиращ подарък

29.06.2023

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

#FreshNewMusic: най-новото в музиката

27.03.2023


flash