Мениджър на R. Kelly разкри как се е оженил за малолетната Aaliyah

Бивш мениджър от екипа на подсъдимия музикант R. Kelly свидетелства в съда, че е платил подкуп от 500 долара на правителствен служител, за да осигури фалшив документ за самоличност на певицата Aaliyah, за да може Kelly да се ожени тайно за нея, когато тя била на петнадесет години, съобщи life.dir.bg.
 
Demetrius Smith заяви през съдебните заседатели на делото срещу Kelly за сексуален трафик, че през 1994 отишъл в социална служба в района на Чикаго и попитал служител, който правел снимки за документи за самоличност, дали иска да изкара малко пари. Той бил уверен, че предложението за подкупа ще бъде прието, защото "всеки има нужда от пари", каза Smith в съда.
 
Картата от социалната служба е един от двата фалшиви документи за самоличност, използвани от R'n'B звездата, за да се ожени за Aaliyah, с която вече бил в сексуални отношения и смятал, че е бременна. В брачно свидетелство, представено като доказателство, е посочено невярно, че Aaliyah е на 18 години. По това време Kelly е на 27.
 
Според прокуратурата, Kelly искал да използва брака, който бе анулиран по-късно, за да се предпази от криминални обвинения за сексуални отношения с непълнолетна и да попречи на певицата да свидетелства срещу него. Aaliyah е работела с Kelly, който продуцира дебютния й албум Age Ain't Nothing But A Number през 1994. Певицата почина в авиокатастрофа през 2001 на 22 години.
 
Kelly, който сега е на 54, е обвинен и за подкупи като част от делото за рекет, в което отговаря за сексуални злоупотреби срещу няколко жени, момичета и момчета по време на 30-годишната си музикална кариера. Той отрича обвиненията и твърди, че жените били членки на фенклуба му, които искали да извлекат полза от славата и богатството му.
 
Принуден да свидетелства, Smith разказа, че по време на турне през 1994 певецът се обърнал към него с думите: "Aaliyah има проблем. Трябва да се приберем у дома". Те бързо се върнали в Чикаго от концерт в друг град, за да организират бракосъчетание, което щяло да "защити" Kelly и Aaliyah, каза Smith. Той казал тогава на Kelly, че знае как да й намери фалшив документ.
 
Преди него друг бивш служител на Kelly - Anthony Navarro, бе призован от прокуратурата да опише подробности за живота в имението на Kelly в района на Чикаго, където има звукозаписно студио и бил постоянно посещаван от жени. Имението е "странно място", пребиваването там е като "в зоната на здрача", каза Navarro пред съда. Показанията му подкрепиха тезата на обвинението, че Kelly контролирал всичко около себе си и създавал атмосфера, в която момичетата и жените, влезли в имението, спазват стриктно наложените от него правила и не им остава друг избор, освен да се подчиняват на сексуалните прищевки на певеца.
 
Navarro каза в съда, че никога не е виждал Kelly да злоупотребява сексуално с жертвите си. Но в имението имало момичета, които прекарвали там дълги периоди от време и нямали право да се хранят или да си тръгват без разрешението на Kelly, каза свидетелят. "Имаше случаи, в които те искаха да си тръгнат, но не можеха, защото нямаше кой да ги закара или пък не можеха да получат разрешение от Роб", каза той. Navarro, който е аудио инженер, прекарвал голяма част от работното си време при Kelly, като транспортирал посетители от и до имението му. "Това бяха основно момичета, които идваха в студиото", каза той пред съда.
 
Kelly е обвинен, че ръководи престъпна мрежа заедно с мениджърите си, бодигардове и други свои служители, които му помагали да наема жени и непълнолетни момичета за секс. Според федералната прокуратура групата набелязвала жертвите на концерти и други места и организирала срещите им с Kelly. Деянията са извършени преди повече от две десетилетия.
 
Освен в Ню Йорк, обвинения в сексуално насилие и корупция срещу R. Kelly са отправени в Илинойс и Минесота. Според прокурорите, ръководената от него мрежа е действала и там.

Свързани новини

R. Kelly пак на съд

16.08.2022

R. Kelly се завръща с нов албум

29.11.2013

Чуй “PYD” на Justin Bieber и R. Kelly

18.11.2013


flash