Вижте с кого се забърка Дидо от Deep Zone в новото си парче

Савина Пламенова е родена на 12 февруари и е от онези пламенни Водолеи, за които няма невъзможни неща. Завършва 166-о спортно училище "Васил Левски" и оставя на БФЛА (Българската федерация по лека атлетика) множество отличия и награди от балкански и държавни първенства. 
 
Моментът, в който постигна спортен връх е кратък повод за наслада, но и причина да погледне към поредно предизвикателство в тотално различна посока. Макар спортът да остава неизменна част от всекидневието й, Савина продължава образованието си в Медицинския университет със специалност Биология. 
 
Към днешна дата, изпълнителката на "Юначе" е част от професионален екип, произвеждащ ваксини, но и това сериозно амплоа не е достатъчно за вечно търсещия дух на "водолейката". "Голямата ми страст е музиката", признава Савина и я засища с поп и джаз пеене в Highlight Singing Academy до момента, в който осъзнава, че фолклорът е грабнал сърцето й и е пореден връх за покоряване. 
 
 
Изкачва го заедно с Елена Божкова - солистка в ансамбъла на БНР и БНТ "Мистерията на българските гласове”, при която Савина овладява майсторството на Шопската фолклорна област. "Целта ми не е само да пея народна музика, но и да създавам песни, в които фолклорът може да се открие в актуален ритъм, и може да е като мост между миналото и бъдещето", споделя младата изпълнителка. "Благодаря на Алекс Нушев, с когото сме на една вълна и с когото създадохме "Юначе"!"
 
Песента е по текст на самата Савина, по ноти на Алекс Нушев и по ритъм на DJ Dian Solo, който добавя финалния щрих към модерната версия, за да може "Юначе" да е новата силна заявка за стилен летен хит. 

Свързани новини

Първото БГ видео, изцяло направено с ИИ

11.04.2024

DEEP ZONE Project отвъд океана

02.11.2023

DEEP ZONE Project в нова колаборация

29.06.2023

Deep Zone Project с нов летен хит

18.05.2023

Етно и електроника от DJ Dian Solo

28.10.2021


flash