Kylie Minogue на 53 - нова музика, нова любов и рекорди в класациите

Днес австралийската звезда и тотална кралица на поп и диско музиката Kylie Minogue празнува своя 53-ти рожден ден.

В навечерието на годишнината си Kylie закова абсолютен рекорд с новия си албум Disco. Тя стана първата певица, чийто албуми са оглавявали британската музикална класация в пет отделни десетилетия! Още едно постижение на Disco – това е осмият албум на миньончето, начело на британската класация, с което тя изпреварва Cliff Richard, Elton John и George Michael, които са с по седем.

Kylie Minogue навлиза на музикалната сцена в края на 80-те години. Паралелно с актьорската си кариера, където първо става известна с ролята си в сериала "Съседи", Kylie започва да развива и певческата си кариера. През 1988 г. тя е поканена от продуцентите Stock Aitken Waterman в Лондон, за да направи първия си албум Kylie, от който излизат шест успешни хит сингъла, сред които "I Should Be So Lucky", "Got to Be Certain", новата версия на "The-Locomotion“, "Je Ne Sais Pas Pourquoi" и други хитове.

Ражда се и легендарният дует на Kylie Minogue и Jason Donovan. От него излиза мултиплатиненият сингъл "Especially for You", който е сред трите най-продавани сингли на Kylie, достигайки тираж от над 1,5 млн. копия.

"Когато Kylie дойде за пръв път в студиото, седна в един ъгъл с плетка и с Matt Aitken си казахме "Боже, дано има нещо в нея“. Но като застана зад микрофона Тя се оказа звезда“, споделя първия й продуцент Mike Stock.

Заедно записват четири албума, като първите два Kylie (1988) и Enjoy Yourself (1989) оглавяват чарта и тя вече е звезда. Дебютният й албум е един от най-продаваните за десетилетието. "Много се гордея с това. Горд съм, че съм работил с Kylie, която се утвърди в бизнеса - само да оцелееш си е постижение. А тя се справя блестящо", споделя още продуцентът пред агенция Ройтерс.

Успехите на най-известната австралийска изпълнителка не са само в професионален план. В началото на тази година се появиха слухове, че тя се е сгодила за новия си приятел - десетина години по-младия от нея креативен директор на списание GQ Paul Solomons. Kylie написа в социалните мрежи, че двамата се обичат, но отрече да са се сгодили. 

За рождения си ден Kylie се поздрави с участие в нов вълнуващ дует. Певицата направи ремикс заедно с атрактивния Olly Alexander (Years & Years ) на най-новия му хит "Starstruck". Ремиксът е абсолютно в амплоато на Kylie - перфектен микс от денс, диско и поп.

При премиерата на ремикса Olly определи сътрудничеството с Minogue като сбъдната мечта. "Kylie е икона, която ме вдъхновява откакто започнах да правя музика, така че сега се чувствам буквално невероятно. Тя допринесе толкова много за песента, гласът й е божествен, а присъствието й е просто магия. Наистина се надявам хората да се насладят на тази фантазия. Аз съм над луната, звездите и планетите, че това се е случило!", каза Alexander за сътрудничеството си с Kylie.


Свързани новини

Скоро нещо ново от Кайли Миноуг и Сиа

31.01.2024

Топ 20 на най-слушаните певици на века

12.10.2021

Kylie Minogue с нов дует

06.10.2021

Billie Piper издаде: Kylie се омъжва

05.02.2021

Kylie Minogue пусна новия си албум DISCO

12.11.2020


flash