Sia възпя постиженията на НАСА на Марс

Sia представи поредната си вълнуваща колаборация, този път с Американската космическа агенция НАСА. Повод стана историческото отделяне на хеликоптера Ingenuity на Марс. Зад създаването на парчето "Floating Through Space" ("плаващ през космоса"), стои и популярният DJ David Guetta.

Изстрелването на хеликоптера Ingenuity на Червената планета стана с марсохода Perseverance през февруари, но отделянето му се записа в историята като първия полет на самолет на друга планета. Целта на летателния апарат е да докаже жизнеспособността на земните технологии за полет в атмосферата на Марс.

За създаването на по-малко от 2-килограмовата летателна машина е използвана операционната система LINUX и повечето от частите могат да се намерят в обикновен магазин. Cвръхлeкият aпaрaт, нaпoдoбявaщ пo-гoлям дрoн, вече е изминaл 471 милиoнa килoмeтрa, прикрепен към "корема" на Perseverance, а ето че вече напълно сам лети в атмосферата на Марс.

Преди да се осъществи полетът, екипът на НАСА е трябвало да изпълни поредица от тренировки и опити, част от които се виждат и във видеоклипа на "Floating Through Space". Заснети са и щастливите емоции от поредния успех на НАСА на Червената планета. 

Новият албум на Sia, Music, с филмова музика, също скоро излиза и включва парчетата "Hey Boy", "Together", "Courage To Change" и др.


Свързани новини

Първа оригинална тава от 2016 насам

13.02.2024

Скоро нещо ново от Кайли Миноуг и Сиа

31.01.2024

Звездата изненада феновете си

01.06.2023

#FreshNewMusic тази седмица

08.04.2022

Sia добавя към коледното настроение

18.11.2021


flash