Lil Nas X на съд заради "кървавите маратонки"

Производителят на спортни стоки Nike заведе дело срещу компания от Ню Йорк заради "сатанинските" маратонки, съдържащи капка човешка кръв, създадени в сътрудничество с рапъра Lil Nas X, съобщават световните информационни агенции, цитирани от БТА. 
 
"Satan Shoes" бяха пуснати за продан от компанията MSCHF, специализирана в онлайн разпространение на продукти от лимитирани серии.  Маратонките са плод на сътрудничеството между фирмата и известният рапър Lil Nas X, прочул се с хита си "Old Town Road".
 
За основа на "сатанинските" обувки е послужил прочутият модел на Nike "Еър макс 97", към който са добавени някои отличителни знаци с препратки към дявола, сред които пентаграм (обърната петолъчна звезда). В подметката на маратонките пък е инжектирана капка човешка кръв.
 
Компанията заведе делото в съда в Бруклин в понеделник - в деня на продажбата на лимитирания модел, от който бяха пуснати 666 чифта - т.нар. дяволско число. Спортните обувки са били разпродадени за броени минути. 
 
 
 
От Nike обявиха, че маратонките са произведени без съгласието на компанията, която по никакъв начин не е свързана с този проект. Тя иска спиране на доставката на маратонките, които се продават на колосалната цена от 1018 долара за чифт. Компанията също така претендира за обезщетения и лихви, без да посочва сума.
 
Представители на рапъра Lil Nas X засега не са отговорили на молбите за коментар. Рапърът обаче се извини публично в социалните медии за експеримента с маратонките. Той обаче не пропусна да промотира новото си парче.
 
 
В петък 21-годишният изпълнител направи премиерата на провокативното видеото към новото си парче "Montero (Call Me By Your Name)", в което се превъплъщава в драг кралица, и танцува eротичен танц с Дявола. 
 

Свързани новини

Lil Nas X с голямо признание

26.05.2022

Ново от Lil Nas X: "That’s What I Want"

17.09.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

01.09.2021

Justin Bieber с най-много MTV номинации

13.08.2021

Fresh! фокус: българите от "Roni Games"

17.05.2021


flash