Търси в сайта...

The Weeknd бойкотира Grammy Академията, след като остана без нито една номинация

Най-престижните награди за музика "Грами" предстоят тази неделя, а в навечерието им се разрази скандал.

Американската звукозаписна академия, която присъжда най-големите музикални награди, ще се лиши от музиката на един от най-популярните изпълнители в света - The Weeknd. Не само през тази година, а очевидно и занапред. Дотук се стигна, след като The Weeknd абсолютно сензационно остана без нито една номинация, въпреки безусловните му успехи през годината.

"Blinding Lights" на The Weeknd е най-излъчваното чуждестранно парче у нас за 2020

Почитателите на The Weeknd също останаха шокирани, че нито албумът After Hours, нито сингълът му "Blinding Lights" ще се борят за наградите. Албумът му от 2020 е най-продаваният в САЩ, а сингълът му направи абсолютен рекорд като престоя в топ 10 на Billboard цяла една година, много от това време на първото място в чарта за хитове. "Длъжници сте ми, както и на моите фенове, и на индустрията, която трябва да бъде прозрачна“, написа тогава певецът.

Оказа се, че в основата на конфликта с Грами Академията е решението на канадеца да пее на полувремето на финала за Супербол. След дълги преговори двете страни се разбрали, че изпълнителят може да пее и на двете събития, но изведнъж останал без нито една номинация за наградите, което, по думите му, означава, че "просто не си поканен".

Днес певецът направи специално изявление, в което каза, че повече няма да кандидатства с музиката си пред академията, която присъжда музикалните награди.

"Заради тайните комитети, вече няма да позволя на лейбъла ми да изпраща музиката ми на Грами.", каза пред New York Times 31-годишният певец. "Имам три "Грами", които очевидно не оначават нищо сега. Не е като "О, искам да имам Грами!" Просто това се случи и аз съм на път да скоча в огъня, стига никога повече да не се случва“, каза още. Добавя, че и бездруго му е писнало да изнася речи и призовава хората да забравят за наградите.

 В отговор на изявлението на The Weeknd, Harvey Mason Jr. - временният главен изпълнителен директор на Академията каза: "Всички сме разочаровани, когато някой е разстроен“. По повод обвиненията в задкулисие той обясни, че Академията "се развива непрекъснато". "И тази година, както и през миналите години, ще разгледаме усилено как да подобрим процеса си на награждаване, включително комисиите за преглед на номинациите", обясни Mason пред сп. People.

Припомняме, след като стана известно, че той и албумът му не получават нито една номинация, The Weeknd обвини Академията в корупция. Тогава негови колеги, среди които Drake и Elton John, подкрепиха думите на канадската звезда. Те не вярват в честността и прозрачността на процедурата, по която се излъчват номинациите, тъй като тя е тайна и имената на хората в комитета на се оповестяват публично.

26-годишната певица Halsey, която също е извън номинациите, публикува емоционално писмо в Instagram, в което обвини Националната звукозаписна академия във вземане на "подкупи" в различен вид. "Често той може да бъде свързан със случващи се неща зад кулисите, с това да познаваш правилните хора, да водиш кампании, да знаеш с кого да се здрависаш и кого да "подкупиш“ – а това да бъде толкова двусмислено, че да не бъде отчетено като "подкуп". А ако достигнеш далеч, там вече трябва да помогнеш на Академията да заработи своите милиони от реклами в нощта на шоуто", написа певицата преди връчването на наградите, което беше планирано за 31 януари, но впоследствие бе отложено за 14 март.


Свързани новини

Край на скандалния сериал

30.08.2023

The Weeknd с първа колаборация с Мадона

02.06.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

The Weeknd си отива

16.05.2023

"Double Fantasy": ново от The Weeknd

21.04.2023


flash