Нов филм разказва като никога досега историята на Notorious B.I.G., виж трейлъра

Christopher Wallace, aka The Notorious B.I.G., заслужил сценичното си име, остави наследство, което все още е значителна част от хип-хоп индустрията след смъртта му. Netflix пусна "Biggie: I Got A Story To Tell" - нов документален филм, който отдава почит на живота му с изключителни кадри и задълбочени интервюта със семейството и близките му приятели.
 
 
Rhino ще се присъединят към този празник с нова дигитална колекция, която откроява отличителни мелодии и лирично разказване на истории, които помогнаха за възхода на Biggie като хип-хоп икона, и включват номинирани за награди Grammy хитове като “Big Poppa”, “Hypnotize” и “Mo Money Mo Problems.”
 
Biggie: I Got A Story To Tell - съдържание:
1.      “Big Poppa”
2.      “Gimme The Loot”
3.      “Juicy”
4.      “Respect”
5.      “Warning”
6.      “I Got A Story To Tell”
7.      “Hypnotize”
8.      “Mo Money Mo Problems”
9.      “Who Shot Ya?”
10.   “Dead Wrong”
11.   “Notorious Thugs”
12.   “One More Chance (Stay With Me Remix)”
13.   “Nasty Girl”
14.   “Notorious B.I.G.”
 
По време на кратката си, но влиятелна кариера, Biggie вдъхнови легиони фенове по света, докато печелеше възторжени одобрения с двата си студийни албума Ready to Die (1994) и Life After Death (1997), които са съответно шест пъти платинено и диамантено сертифицирани. Тези албуми го издигнаха до хип-хоп знаменитост с парчета като “Juicy”, “Gimme The Loot” и “I Got A Story To Tell”, всички от които присъстват в документалния филм.
 
Също така, колекцията съдържа музика, която не е включена в документалната продукция, както и избрани песни от посмъртните албуми след убийството на Biggie през 1997, като “Notorious B.I.G.” и “Dead Wrong” от Born Again (1999) и “Nasty Girl” от Duets: The Final Chapter (2005).
 
Правен в колаборация с близките на Biggie, "Biggie: I Got A Story To Tell" е лично представяне на мъж, чиито бърз възход и трагичен край са в центъра на рап съсловието за повече от двадесет години. Режисиран от Emmett Malloy, този интимен документален филм съдържа редки записи, заснети от най-добрия му приятел Damion “D-Roc” Butler и нови интервюта с най-близките му приятели и семейство, разкриващи страна на Christopher Wallace, която досега светът не е виждал. Филмът съдържа интервюта с Voletta Wallace, майката на The Notorious B.I.G. и Sean “Diddy” Combs, който е и изпълнителен продуцент на филма.
 
Wallace казва: “Това ще е първият документален филм, който ще се фокусира върху преживяванията в живота на сина ми и изкуството на музиката му, отколкото върху обстоятелствата около смъртта му. Ще е отпразнуване на това, което беше той и откъде идваше. Ще се покаже видът разказване на истории, който Christopher харесваше. Той би искал да бъде запомнен така“.
 
"Biggie: I Got A Story To Tell" е продуциран от David Koh, Wayne Barrow, William Green, Aaron L. Ginsburg, Terry Leonard, Daniel Pappas, с изпълнителни продуценти Sean Combs, Voletta Wallace, Mark Pitts, Stanley Buchthal и Emmett и Brendan Malloy.

Свързани новини

#FreshNewMusic тази седмица

20.05.2022

Най-великото рап парче е...

09.10.2019

Matoma пусна "Party On The West Coast"

01.06.2017

Виж клипа към "Legacy" на Faith Evans

25.04.2017

Правят документален филм за Biggie

15.02.2017


flash