Rita Ora и Imanbek с общ албум и късометражен филм, заснет в България

Номинираният за ГРАМИ казахстански DJ и музикален продуцент Imanbek и световната суперзвезда Rita Ora представят съмвестния си мини албум, Bang. Създаден и продуциран в приложението за видео срещи Zoom с участието на артисти от цял свят, този проект е дефиниция за международна колаборация.
 
Bang EP - съдържание:
1. Big (feat. Gunna) – Rita Ora, David Guetta, Imanbek
2. Bang Bang – Rita Ora, Imanbek
3. Mood (feat. Khea) – Rita Ora, Imanbek
4. The One – Rita Ora, Imanbek
 
“Когато стартирахме албума, идеята беше да развием креативни отношения с други артисти”, разказва Rita. “Съвместната работа с Imanbek беше уникално преживяване, срещахме се в Zoom и обсъждахме музикалните си идеи. Наложи се да осигурим и преводачи, така че буквално трябваше да се адаптираме към съвсем нов звукозаписен ритъм. Музиката наистина е универсален език и това EP е доказателство, че творческият процес има силата да надхвърли всяка пречка, която ни разделя."
 
Bang е звездна колекция от парчета и микс от модерен поп, клубна култура от 80-те и 90-те и завладяващ дансинга хаус. Всички тракове са в съавторство с Imanbek, който е 1-вият източноевропейски продуцент, влязъл в Top 5 на Billboard Hot 100, и Rita Ora, която държи рекорда за най-много сингли на британски артист-жена в Top 10 във Великобритания – общо 13.
 
EP албумът е придружен от късометражен аудио-визуален филм, който ще излезе днес в 20 часа. Кадрите са заснети в България, а Rita Ora е облечена в българска народна носия.
 
Imanbek: “Това е съвместен проект на световно ниво с някои от любимите ми артисти и продуценти. Беше истинско удоволствие да творим заедно по такъв креативен начин. Този албум ни събра не само като артисти, но и  като хора.”
 
Водещият сингъл от EP албума с 4 парчета  е песента “Big”, в която поп, денс и хип-хоп оживяват в едно, а  към Imanbek и Rita се присъединява кралят на клубната музика и носител на ГРАМИ - David Guetta, както и изключителният талант Gunna.
 
“Беше удовослтвие най-накрая да работя с Rita в песента ‘Big’”, споделя David Guetta. “Работихме усърдно върху парчето, а с Gunna се получи още по-яко! По отношение на продукцията – работата с Imanbek беше безупречна. Всички те са невероятно талантливи и съм много щастлив да съм част от тази уникална колаборация. Супер развълнувани сме, че вече можем да споделим този проект с целия свят!”
 
“Big” предшества парчето “Bang Bang”, което приковава слушателя с нотки на еуфория. Песента “Mood” с участието на аржентинския рапър KHEA е също толкова вълнуваща със стърчащи ритми и фънк инструментали.
 
“Щастлив и благодарен съм, че имах шанса да споделя музиката си с такъв великолепен артист като Rita. Влюбен съм в песента и се надявам, че и хората ще я харесат” - KHEA.
 
В четвъртото и последно парче от албума, “The One”, Imanbek комбинира бомбастичен поп с трап и хаус. То е рецепта за клубна слава с танцувалните елементи в него и басовите линии, които безскрупулно отвеждат слушателя на дансинга.

Свързани новини

Изненада от звездата с албански произход

09.08.2022

#FreshNewMusic тази седмица

13.05.2022

Топ 20 на най-слушаните певици на века

12.10.2021

Най-свежите музикални премиери

30.08.2021

Горещите музикални премиери тази седмица

05.07.2021


flash