Търси в сайта...

Гергана Николаева издаде книгата си "Събудих се и беше утре"

Мецосопраното, което смело прекрачва стилови и жанрови граници, издаде стихосбирката "Събудих се и беше утре".
 
С нестандартния си, артистичен почерк Гергана Николаева превръща изданието в среща между любовта и храната, като комбинира лиричните си стихове с атрактивни рецепти на Лео Бианки и Франческо Марино. Оперната прима е щастлива, че редактор на стихосбирката е поетесата Маргарита Петкова, оценила ласкаво литературното й творчество. 
 
Илюстрациите в "Събудих се и беше утре" представляват рисунки на деца с онкохематологични заболявания. Част от приходите ще бъдат предоставени в помощ на тези "нуждаещи се бойци". Благотворителната кауза има за цел да привлече вниманието и да провокира дебат към теми, които не пробуждат усмивка, но трябва да са в дневния ред на обществото. "Всички каузи, свързани с добродетели като мир, любов, вяра, милосърдие, състрадание, уважение, заслужават голямото ни внимание и ежедневната ни работа", споделя Николаева. "Трябва да правим добро,  за да постигнем градация в различните посоки на живота ни."
 
Макар и тясно свързана с музиката, Гергана Николаева смята, че поезията е неразривна части от нея, а силните текстове са много важни за песните.  Самата тя обича да пише в моменти на вдъхновение и всъщност стихосбирката е отражение на точно тези съкровени мигове. Освен наслада от думите, почитателите на изисканата италианска кухня може да пробват и рецептите на Лео и Франческо, тъй като кулинарията също е възможност за почивка от натовареното ежедневие и спирка за релакс.
 
Книгата може да намерите в търговската мрежа на Технополис (онлайн и в магазините), както и в книжарница "Петър Берон" - София.
 
Още за Гергана Николаева:
• След  дългогодишна стабилна музикална подготовка през 2009 достига дo финала на международния бароков конкурс Ritorna Vincitor, Италия.
• През 2019 е номинирана за "Жена на десетилетието" по повод албума Поп музиката среща класиката: "Това означава, че мисията на този кросоувър е успешна", споделя Гергана. 
• Същата година е номинирана и за престижното музикално отличие "Кристална лира". 
• През месец февруари Гергана и екипът й осъществиха авторския проект "Всеки може да пее... с Гергана Николаева". Музикалният формат е насочен към хора, които без професионална музикална подготовка, искат да преборят страховете си и надскачат ограниченията. "Твърдя, че не само всеки може да пее, а и че всеки трябва да пее!" – заявява певицата и допълва: "Очаквайте продължение на проекта! Следете за нова информация в социалните мрежи, за да се убедите, че човешкият глас е оръжие!"

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash