Beyoncé изненада феновете с ново парче – "BLACK PARADE"

Beyoncé изненада света с ново парче – "BLACK PARADE", което издаде в последните часове на празника "Juneteenth" на 19 юни. Датата е специална за цветнокожата общност, тъй като отбелязва забраната на робството в Щатите през 1865. 
 
 
Носителката на 24 награди ГРАМИ посвещава песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си град Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените. Ко-продуценти на "BLACK PARADE" са Beyoncé и дългогодишният й колаборатор Derek Dixie, а армията от автори на текста към песента включва не само нея, но и Blu June, Brittany Coney, Worldwide Fresh, Derek Dixie, Kaydence, Caso и JAY-Z.
 
Освен значително послание, "BLACK PARADE" носи със себе си и благотворителна кауза. В изявляние в уебсайта си, Beyoncé обяви, че всички приходи от сингъла ще бъдат дарени в помощ на бизнеси, основани от цветнокожи. "Честит Juneteenth. Достойнството на нас цветнокожите е форма на протест, а радостта ни - наше право. "Black Parade" подпомага организацията "BeyGOOD's Black Business Impact Fund", администрирана в помощ на всички малки бизнеси в нужда, основани от цветнокожи." Под изявлението се намира и директория от компании (за мода, изкуствто, храна, напитки и др.), които феновете й могат да подкрепят. "Надявам се да не спираме да споделяме радост и да се подкрепяме един друг, особено във времена на трудности. Моля, продължавайте да помните нашата красота и сила". 
 
Beyoncé е активно отдадена на разговори за расовото неравенство в цветнокожото общество, изразявайки гласно позицията си относно смъртта на George Floyd, Breonna Taylor и много други, призовавайки хората и правителството за промяна в Щатите и в цял свят. 
 
Дискографията на Beyoncé винаги е била фокусирана върху цветнокожото й културно наследство, най-вече откакто изпълнителката издаде награждавания си албум Lemonade през 2016, с който изцяло се потопи в корените си. "BLACK PARADE" е първият солов проект на Beyoncé, откакто работи по създаването на саундтрака към филма Цар Лъв и песента "Spirit". 

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе - №1 в САЩ и на Острова

08.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Нападнаха Бионсе в социалните мрежи

02.08.2022


flash