Търси в сайта...

Vera Russo и DJ Dimo BG се събраха за общ проект по време на пандемията

"Решихме, че точно сега е моментът в тъмнината да създадем светлинка, да направим нещо качествено като музика и послание. Не само за феновете на нашата музика, но и за нас самите. Има светлина в тунела, оттам дойде и заглавието на песента ни "Fire in the Dark", споделят Vera Russo и DJ Dimo BG.
 
 
Vera Russo е певица, танцьорка и имитатор. Тя е първата жена, която успешно се изявява като MC и house вокал в България. Следващото ниво е съчетаването в едно на DJ, MC и вокал - нещо, което досега не е правено в България.   Едни от най-добрите клубове и диджеи в страната ни и извън нея я определят като майстор в този жанр. 
 
Пловдивчанката завършва Музикална педагогика в ПУ "Паисий Хилендарски" и Изкуство в туризма" в АМТИИ. Преди да покори хаус сцената, певицата е била част от имитаторска формация - едно от знаковите й превъплъщения е в образа на Lady Gaga. След нейно участие през 2010 истинската Lady Gaga споделя снимка на Vera Russo в своята официална страница с думите "Имам чувството, че съм аз". 
 
Към настоящия момент певицата може да се похвали с десетки дуети и общи участия с едни от най-добрите диджеи, както в България, така и на балканския полуостров. Сред тях присъстват имена като Pacho B, DJ Dimo BG, David Penn, Cassimm, Filatov & Karas, Crazibiza, Pele & Shawnecy, Samuele Sartini, Consul Trainin, Liva K, Mahmut Orhan, DJ Sava и др. 
Песента й "Hazard", която има две версии – българска и английска, е издадена от германски лейбъл и е включена в множество денс компилации, а диджеите Pele & Shawnecy я включват в "Better For My Brain". Двата й проекта достигат челни места в немските класации, а името на Vera Russo попада в германската преса. 
 
Успехите й зад граница не спират до тук. Ремиксът на румънския диджей Dj Dark на песента "Sleeping Satellite", с вокалите на певицата я изстрелват в световните класации, а едно от най-известните й парчета с DJ Pacho B - "Undressed", покорява част от най-известните хаус фестивали в света.
 
DJ Dimo BG e роден в семейство на музиканти през 1983. Започва работата си като DJ в края на 90-те, а през 2005 печели Националния Конкурс за DJ с приз "Най-добър House DJ". През годините застава зад пулта на редица емблематични клубове: Hacienda Beach, Alcohol Лозенец, Cacao Beach, Bedroom Beach, Lazur, Bedroom Premium Club, Mascara, Mania, Dirty Gradina, Culture Beat, Yalta, Escape т.н. През 2011 е избран отново за "Най-добър House Dj".
 
Заминава за Лондон, където работи в продължение на година, стигайки до участия в легендарния "Ministry Of Sound". Следват гигове в популряните по цял свят Egg, The Source, Pulse, The Shalter, Hoxtone Basement и East End, канят го за участия и в Гърция и Испания. След като през 2012 се връща в България, започва работа по създаването на собствения музикален лейбъл "World Up", който стартира през 2014. Издава над 100 трака под името DiMO (BG) за международни лейбъли - негови тракове редовно намират място в класациите за най-добра House и Tech House музика и са включени в множество Ibiza, Amsterdam Dance Event и Miami WMC компилации. В момента Димо е резидент на Bedroom Beach за 13-та година и на Hacienda Beach от самото й създаване.
 
През цялото време DiMO (BG) поддържа и друга линия в своята продукция, с която си спечелва запазено място на родната сцена - той е човекът зад клубните ремикси на българския поп елит (Графа, Мария Илиева, Любо Киров, Михаела Филева, Прея, Искрата т.н.). Последният проект, по който работи в тази посока, е с вокалистката Vera Russo и е породен от извънредните обстоятелства в целия свят и трудностите, в които се намират всички занимаващи се с изкуство и шоубизнес. 

Свързани новини



flash