VenZy написа песен за George Floyd - "Let Him Breathe"

Един от най-популярните и обичани артисти в България - VenZy, дълбоко разтърсен от трагичните събития с George Floyd (чернокож, който беше брутално умъртвен от полицаи, спрели го за проверка на предполагаемо нарушение и чиято смърт подпали граждански протести в цялата страна), написа песен за него и я записа, като засне и видео. Песента се нарича "Let Him Breathe (in memory of George Floyd)".
 
 
VenZy направи следното изявление: "Като артист вярвам, че основната роля на изкуството е да казва истината директно, честно и без никакво подправяне. Може би не знаехте, но аз съм наполовина бял, наполовина черен и се гордея с това. Поради тези причини, няма как да остана безразличен към всичко, което се случва в САЩ в момента. 
 
Затова реших да посветя песен в памет на George Floyd и разбира се, в памет на всички жертви на полицейско насилие по света. Не ме разбирайте погрешно - тази песен не е срещу полицията, а срещу служителите, които петнят името на тази така важна професия! Искрено вярвам, че ние сме промяната, затова нека се ОБИЧАМЕ и УВАЖАВАМЕ. Защото всички сме ЕДНО ЦЯЛО! Нека БОГ да ви благослови!!!"

Свързани новини

Парчето е част от албума ѝ, 96

15.12.2023

VenZy с нов клип

01.09.2022

VenZy е гласът на Disney по Коледа

04.11.2021

VenZy казва “Не Спирай” с нов албум

12.05.2021

VenZy с акустична версия на “Само ти”

06.08.2020


flash