"CoCoCo Corona": българин написа първата италианска песен за вируса

Първото италианско парче, посветено на корона вируса е вече факт, но то не е написано от италианец, а от българин. Приятелите го наричат Марко Пици, тъй като през 2003г. заминава да живее в Италия. 
 
При пребиваването си за периода от година и половина, научава така добре езика, че започва да пише песни на италиански. Обичта му към Италия и апокалиптичните сцени, които гледа всеки ден по телевизия RAI, го карат да напише песен, посветена на библейската битка на любимата му Италия срещу смъртоносния COVID-19.
 
 
Марко се свързва с композитора и текстописец на група Д2 - Румен Гайдев, с когото от дълги години са приятели. Всичко започва на шега - в режим изолация, като всеки предава на другия по телефона своите идеи. В крайна сметка излиза, че бюджетът на проекта е Zero лева (0.00лв.), защото всичко е направено на добра воля, за да се покаже подкрепата и да се внесе свежа енергия в тежкото ежедневие на нашите италиански братя.
 
В проекта са въвлечени още Иван Шопов (Балкански), който аранжира и мастерира парчето, басистът на група Д2, Александър Обретенов, както и Александър Попов – пиано. Всичко завършва за 5 дни, заедно със заснемането и монтажа на видеото към клипа, в който участва красивият модел Нина Вълчева - дъщеря на известния фитнес гуру Кирил Вълчев-Скалата.
 
Всеки куплет отразява част от ежедневието на италианците - 60 млн. човека, затворени в момента по домовете си. Кантото завършва с романтично послание към любимата държава - Италия, с пожелание за бързо оздравяване. 

Свързани новини



flash