Песента "Душа" на VIKA атакува класациите в България

Една песен за силната жена - силна като слънцето и вятъра, здрава като златото. Жената, която лети, преодолява трудностите и проблемите, за да бъде с любимия мъж. Една жена с необятна душа, която знае, че за любовта прегради няма – такава е героинята в най-новата рускоезична песен, която дава заявка за позиция в българския музикален ефир. 
 
 
"Душа" е в изпълнение на руската певица Виктория Куприна-VIKA, позната на българската публика като една от най-конкурентните участнички във втория сезон на X-Factor България. Тогава Виктория стига до големите концерти, а след предаването за нея следват години на упорит сценичен труд, моменти с любимия мъж, актьора Георги Николов-Жорони (част от популярното стендъп трио "Нема к‘во"), и време за малката им дъщеричка Фрея. 
 
Песента се създава още преди Виктория да потъне в българската си любовна приказка, по времето, когато е популярна изпълнителка в Москва и част от руското вокално трио "Диамант". Решавайки да започне музикална кариера самостоятелно, VIKA получава предложение от продуцентите си за песен, наречена "Сильная как ветер". Текстът и музиката са на младия Василий Казанцев, а Куприна купува пълните права за песента. 
 
Всичко това съвпада с много тежък период в живота на изпълнителката. Поставена пред трудното изпитание да изостави родината си и да дойде в България в името на любовта, VIKA изпълнява песента, без да осъзнава, че в нея е описана точно ситуацията, в която се намира. "Сега приемам този проект като любовно предсказание", споделя певицата. "Тогава не разбирах, но сега вече знам, че ако една жена истински обича, ще преодолее всички пречки и трудности, за да бъде с любимия човек. Така както направих аз." 
 
"Сильная как ветер" сега пристига с новото си заглавие "Душа" и ремикс от DJ Dian Solo, който е музикален продуцент на проекта. Песента излиза в новия си аудиовариант във времето на най-женския месец и ще се разпространява на музикалния пазар в България, Русия, Китай и Беларус. 
 
Въпреки че няма ексклузивно заснет видеоклип, VIKA излиза с уникална визия към проекта. Костюмът от корицата е създаден от българската стилистка и дизайнер Теодора Пеева, която го разработва специално за тази песен. Одеждите на VIKA, напомнящи костюм на приказна фея, са шити ръчно в продължение на седмица. Името на песента идва по предложение на личния PR на VIKA, Цвети Георгиева. Тя предлага заглавието на песента, тъй като думата има еднакво значение на български и на руски език, а песента всъщност разкрива чувствата, силата, драмите и страстите, които се разиграват в душата на една влюбена жена. 

Свързани новини



flash