Евровизия обяви конкурс за нова версия на химна си

Тази година се чества седемдесетата годишнина от създаването на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Организацията обединява публичните телевизии и радиа в Европа и е главният организатор на най-големия музикална надпревара в света - Евровизия. За да отбележат събитието, EBU организират конкурс за вдъхновяващи интерпретации на "Te Deum" на Марк-Антоан Шарпантие. Композицията е позната на телевизионните зрители като химн на Евровизия.
 
Организаторите призовават кандидатстващите в конкурса да бъдат креативни и да не поставят ограничения пред себе си. Те търсят интерпретации на химна, които отразяват ценностите на Европейския съюз за радио и телевизия - разнообразие и иновативност. Не се поставят ограничения в стиловата рамка и се допускат всякакви стилове - рап, поп, опера, рок, джаз, фолк. Добре дошли са и всякакъв вид импровизации, които са различни и дръзки.
 
 
Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран споделя: "Обществените медии предоставят стойностно, информативно и забавно съдържание за милиони хора, но за нашата годишнина предаваме творческата щафета на нашата публика."
 
Участниците трябва да качат своето видео в Инстаграм, да използват хаштаг #EBU70contest и да отбележат профила @ebu_hq. Крайният срок е 1 април, като единственото условие е лицата да имат навършени 18 години.
 
Победителят ще спечели 2 билета за големия финал на Евровизия 2020 на 16-и май, настаняване в хотел по време на конкурса в Ротердам и възстановяване на пътни разходи.
 
Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12-и, 14-и и 16-и май и ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 от 22 часа. Представителят на България Виктория ще вземе участие във втория полуфинал.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

21.03.2024

Песен за ''Евровизия'' предизвика дебати

23.02.2024

Изненади на ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

Евровизия 2024

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023


flash