Ето кои са победителите на наградите Grammy 2020 (галерия)

Поп певицата Billie Eilish е големият победител на тазгодишните музикални награди Grammy, измествайки Taylor Swift като най-младия изпълнител, който печели престижното музикално отличие, съобщава dnevnik.bg.
 
18-годишната тийн звезда спечели пет отличия, сред които за най-добър нов изпълнител, за най-добър албум с дебютния си "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" и за и най-добра песен - "Bad Guy". Сингълът спечели и наградата за запис на годината, което осигури на Eilish спечелването на "голямата четворка" на наградите Grammy. Тя е първият човек с това постижение след Christopher Cross през 1981. 
 
Получавайки отличието за най-добра песен, Eilish заяви, че е имало много други песни, които заслужават тази чест. По-рано Eilish каза, че се чувства като фен, който случайно е бил допуснат до церемонията.
 
Братът на Eilish, Finneas O'Connell, грабна наградата за продуцент на годината за работата си по албума When We All Fall Asleep, Where Do We Go. Той заяви, че записът е направен в домашни условия, защото е най-креативен там, където се чувства най-удобно. "За мен е голяма чест да получа награда Grammy за това, че направих домашни бисквити", пошегува се той. "Не направихме този албум, за да спечелим Grammy, изтъкна Finneas. "Направихме го за депресията, суицидните мисли и промените в климата, както и за това какво е да си лошо момче, каквото и да означава това", продължи той.
 
Най-емоционалният момент на вечерта беше завръщането на сцена на Demi Lovato, която имаше изпълнение за първи път от 2018 г., когато спешно беше хоспитализирана с подозрения, че е предозирала с хероин. Тя изпя новата си песен "Anyone", която описа като балада за "вика за помощ", написана дни, преди да бъде хоспитализирана.
 
Ето и победителите в по-важните категории:
Запис на годината
“Bad Guy,” Billie Eilish
 
Албум на годината
When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, Billie Eilish
 
Дебют
Billie Eilish
 
Песен на годината
“Bad Guy,” Billie Eilish O’Connell и Finneas O’Connell (Billie Eilish)
 
Най-добро поп соло представяне
“Truth Hurts,” Lizzo
 
Най-добър поп вокален албум
When We All Fall Asleep, Where Do We Go — Billie Eilish
 
Най-добра песен на поп дуо/група
“Old Town Road” — Lil Nas X & Billy Ray Cyrus
 
Продуцент на годината
Finneas
 
Най-добър саундтрак-компилация
A Star Is Born, Lady Gaga and Bradley Cooper
 
Най-добра песен от саундтрак
“I’ll Never Love Again” (Film Version), Natalie Hemby, Lady Gaga, Hillary Lindsey и Aaron Raitiere (Lady Gaga и Bradley Cooper, A Star Is Born)
 
Най-добро музикално видео
“Old Town Road (Official Movie),” Lil Nas X feat. Billie Ray Cyrus
 
Най-добър музикален филм
Homecoming, Beyoncé
 
Най-добър денс запис
“Got to Keep On,” The Chemical Brothers
 
Най-добъе денс/EDM албум
No Geography, The Chemical Brothers

Свързани новини

Радост и сълзи!

14.11.2023

Номинациите за ''Грами'' 2024

13.11.2023

Наградите Грами 2022: победителите

04.04.2022

Грами 2022: Какво да очакваме

31.03.2022

Грами 2022: Ето кой ще пее на сцената

17.03.2022


flash