Лана Дел Рей и Били Aйлиш с най-добрите албум и песен на годината

Петият албум на Лана Дел Рей "Norman Fucking Rockwell" оглави класацията на музикалните критици за 2019 , а в аналогичния чарт за сингли безспорен фаворит е "Bad Guy" на тийнейджърката Били Айлиш. 
 
В албума на Дел Рей преобладават софтрок балади възпяващи края на американската мечта, съобщава BBC. В класацията доминират певиците - тук второто място отново е за 18-годишната сензация Били Айлиш с нейния дебютен албум "When We All Fall Asleep". 
 
В класацията за албуми следва малко мъжко присъствие от Tyler, the Creator с "Igor" и динозавъра Ник Кейв с бандата му The Bad Seeds и техния нов албм "Ghosteen". В класацията е певицата FKA Twigs с нейния втори албум "Magdalene". Челната десетка допълват все дами - Натали Лаура Меринг, по-позната с артистичния си псевдоним Weyes Blood, и албумът й Titanic Rising, Angel Olsen с нейния All Mirrors, Ариана Гранде с Thank U, Next, Лизо с Cuz I Love You и Британи Хауърд с Jaime.
 
Класацията е съставена от ревюта и анализи публикувани в най-влиятелните музикални издания на Острова - NME, Rolling Stone, BBC6 Music и други.
 
В подреждането на песните неоспорим фаворит е "Bad Guy" на Били Айлиш, след като оглавява седем други чарта за най-добра песен от 2019 г.
 
На второ място е "Old Town Road" на Lil Nas X. Трета е FKA Twigs със "Cellophane". Следват Росалия и Джей Балвин с "Con Altura", Лизо с "Juice", и Шарън ван Етън със "Seventeen".


Свързани новини

Billie Eilish представи "No Time To Die"

20.02.2020

Billie Eilish ще пее на Оскар-ите

30.01.2020

Billie Eilish с втори режисьорски опит

24.01.2020

Billie Eilish с песен в новия James Bond

15.01.2020

Хари Стайлс посреща 2020 като номер 1

30.12.2019

Коментари


flash