VICTORIA ще представи България на Евровизия 2020

Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия 2020. Това обявиха днес от БНТ и партньорите им в проекта от Ligna Group на специална пресконференция. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата. 
 
VICTORIA се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Най-новият ѝ хит "I Wanna Know" беше представен в края на юни и се оказа трамплин към първия ѝ договор за международно разпространение. Той бе подписан през септември с британската компания Ostereo. 
 
"Много съм развълнувана, че получавам шанс да представя страната", сподели VICTORIA. "Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен!"
 
 
Очаква се българската песен на Евровизия да бъде представена в началото на месец март 2020 година, като успоредно с това се работи и по първия самостоятелен албум на VICTORIA, който се планира да излезе веднага след края на конкурса. Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12, 14 и 16 май и ще се излъчва на живо по БНТ1. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България. 
 
За българското участие на Евровизия 2020 ще се ползва опитът от селекцията при успешните български проекти през 2016 г. – четвърто място за Поли Генова, 2017 г. – второ място за Кристиан Костов през 2018 г. Ще се приложат и утвърдените продуцентски практики в държави като Великобритания, Испания, Белгия, Холандия, Австрия и други страни. Вече се работи усилено по създаването на песни, като предстоят няколко работни сесии на VICTORIA в България и чужбина с успешни музикални продуценти и композитори.
 
VICTORIA е от Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти X-Factor България, където достига до топ 5. След това започва самостоятелна кариера и издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания Monte Music. От пролетта на 2018 е независим артист и издава два сингъла - "Странни времена" и "I Wanna Know", като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със ZAYN и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал "Melboss Open" в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През лятото на 2018г. завършва летния курс на университета Бъркли във Валенсия.
 
Евровизия е песенен конкурс, който се организира ежегодно от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Първото му издание е през 1956 и от тогава се провежда без прекъсване до ден днешен. Основните цели на Евровизия са да даде видимост на европейските автори и изпълнители, както и да промотира развитието на различните дисциплини от креативния сектор в Европа. Конкурсът се гледа от над 200 милиона зрители, както и все повече в дигиталните платформи. Традиционно Евровизия се излъчва и извън Европа в държави като Австралия, Китай и други. През 2019 популярната платформа Netflix закупува правата за излъчване на конкурса в САЩ. През 2020 домакин на 65-тото издание на музикалната надпревара ще бъде холандският град Ротердам.

Свързани новини

Ново от VICTORIA

23.02.2024

Коледна изненада

28.11.2023

Певицата с нов личен проект

04.10.2023

Виктория с ново видео

01.12.2022

Виктория с нова песен

02.08.2022


flash