Чуйте новата песен на Миро и Койна Русева - "Ти защо си тук?"

След успеха на "Нависоко", Миро и Койна Русева записаха нова съвместна песен, информира avtora.com. Във втория им дует Койна пита Миро "Ти защо си тук?" и очаква той да вземе важното решение в живота.
 
 
Песента е балада и разкрива по един безспорен начин дълбочината на гласа на Койна Русева и изключителния талант на Миро. Видеото към песента е своеобразно продължение на "Нависоко". Димо Алексиев е творец (архитект), който е в творческа криза и в същото време живее с две жени. Едната е Койна Русева, а другата – Красена Ангелова. Зрителите разбират, че това е само химера, неуловим копнеж, а може би и нещо повече от любов. Вероятно това е самият живот, който се променя.
 
А дали жените наистина живеят с главния герой, или са само в неговото подсъзнание – трябва да прецените сами. "Ти защо си тук?" е въпрос, който може да бъде зададен от една жена по хиляда начина и може би само по два – от един мъж.
 
Клипът, който създателите му наричат "филм", е заснет за един ден в покрайнините на София и "отдава почит към творчеството на Ингмар Бергман". "Финалът е отворен, за да ни подскаже, че (вероятно) ще има и трета песен, съответно трети филм", допълват те.
 
Във филмовата версия на "Ти защо си тук?" участват легендите на българското кино и театър Меглена Караламбова и Борис Луканов. Режисьори на филма са Васил Стефанов и Стефка Николова. Оператор – Васил Михайлов. Сценографията е дело на Марина Янева. Музиката и текстът са създадени от Димитър Вълчев, аранжиментът – на Момчил Колев. 

Свързани новини

Коледата с български песни

10.12.2019

Миро - "Пепел"

27.11.2019

Миро - "Печат от моята душа"

13.11.2018

Забраниха на Миро да пее "Гълъбо"

02.07.2018

Миро - "Лошо скроен"

02.04.2018

Коментари


flash