Lil Nas X тръгна по "стария път" и постигна световни рекорди

Lil Nas X влезе официално в историята на класацията на списание Billboard. Неизбежната за всеки слушател по света песен на годината "Old Town Road" ft. Billy Ray Cyrus владее позиция #1 в Billboard Hot 100 през последните 17 седмици и скоро не се очертава да я отстъпи. Така сингълът счупи световния рекорд за най-дължо задържала се песен на върха на престижната класация. 
 
 
Lil Nas X сподели два ремикса на песента през последните седмици. Първият е колаборация със свръх популярния певец Mason Ramsey и хип-хоп изпълнителя Young Thug, а вторият представлява нова версия на песента, с участието на RM – фронтменът на най-голямата момчешка банда в света BTS.
 
"Old Town Road" – песента, която се превърна в културен феномен, завладя напълно интернет пространството и тотално пречупи границите на музикалната индустрия тази година. Още с появата си тя окупира приложението TikTok благодарение на фенове от цял свят, които публикуваха видеоклипове, танцувайки на фона на парчето и преобразявайки се в каубои. Подсилено от продължителния виртуален интерес на хора от цял свят и неустоимото и забавно присъствие на Lil Nas X, "Old Town Road" вдигна неизмеримо летвата в музикалната индустрия, с потенциал да се превърне в най-успешната песен за всички времена.

Свързани новини

Lil Nas X с голямо признание

26.05.2022

Ново от Lil Nas X: "That’s What I Want"

17.09.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

01.09.2021

Justin Bieber с най-много MTV номинации

13.08.2021

Fresh! фокус: българите от "Roni Games"

17.05.2021


flash