Уникалното шоу-спектакъл The Bingo Project гостува във Варна и Русе

Важно съобщение! Поради предвижданите метеорологични условия за утре, 3 август, спектакълът The Bingo Project премества локацията си. Вместо в Летния театър във Варна, модерното танцово шоу ще се проведе във Фестивалния и конгресен комплекс в морската столица. Не е необходимо презаверяване на билетите. А за тези, които не са успели да купят пропуски за представлението, могат да го направят във временната каса на Easypay, разположена точно срещу комплекса.
 
Уникалният по рода си спектакъл The Bingo Project гостува в Летния театър във Варна на 3-ти август, от 21 ч и в Летния театър в Русе на 5-ти август, от 19ч, в Доходно здание, голяма зала. Шоуто е на турне, а това е единствената възможност за жителите на двата града да го видят. В него има съчетания от няколко вида изкуство – танци, музика и театър. Специално е участието на актьора и комик Ники Станоев.
 
Жанрът на представлението е модерен сатиричен балет, но това описание далеч не изчерпва палитрата от емоции, проникновения и артистични изненади, които се разкриват на сцената. Спектакълът The Bingo Project е многостранно съчетание от музикални, танцови, театрални и комедийни елементи, одухотворено от балет "Арабеск", Bingo Symphony Orchestra и актьора Ники Станоев. Трупата тръгва на турне през август, за да разсмее и впечатли за пореден път почитателите на театралното изкуство и балета. Сюжетът предлага изобилие от музикални и танцови жанрове, интерпретации на вечни музикални класики и хумор, задоволявайки всеки вкус. 
 
 
Режисьор на представлението е Боряна Сечанова, сценографията е дело на Елица Георгиева, а хореографията – на Асен Наков. Многонаграждаваният балет "Арабеск", който се утвърждава като най-престижната танцова трупа в България, ще одухотвори историята чрез магията на танца. 50-годишният опит на сцената включва в репертоара на балета изобилие от заглавия с различна стилистика – от неокласика до дързък експеримент, и редица престижни награди сред които "Кристална лира”, "Аскеер”, "Икар”, Наградата на столична община и др.
 
За музикалната част от спектакъла се грижи Bingo Symphony Orchestra, който е специално сформиран за представлението. В него взимат участие Георги Маринов, Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов, които са известни джаз, рок, ъндърграунд и класически музиканти, преплитащи своя талант, за да създадат модерни интерпретации на добре познати класики. Шестимата изпълнители заместват цял симфоничен оркестър, изпълнявайки музикалните произведения на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке, които са специално пригодени към сюжета на представлението.
 
Комикът Ники Станоев, познат от българския сериал "Домашен Арест" и редица други филми, влиза в двойствения образ на Чиновника, който успява да надвие дори и дявола в свят, диктуван от бюрокрацията. Сюжетната линия ни отвежда в абсурден свят в недалечното бъдеще, където обществото е подвластно на корупцията, а оцеляването зависи от танца. Глобалното затопляне е факт и Швейцария е вече островна държава и местонахождение на героите.
 
Нетрадиционното музикално представление, преплитащо елементи от различни исторически периоди ни повежда на разходка в бъдеще, което носи отпечатъка на миналото. Модерното танцово шоу разглежда сериозни обществено социални и лични проблеми, пречупвайки ги през призмата на сатирата. The Bingo Project предлага богата гама от музикални и танцови жанрове, драма, трилър, комедия и романтика и внушава убеждението, че любовта и танца са разковничето на живота. 
 
Лятното турне на The Bingo Project включва градовете Варна, Добрич, Русе и Велико Търново. Билети можете да намерите във всяка каса на EasyPay, както и онлайн на epaygo.bg. 

Свързани новини

"Цар Лъв" се завръща

11.10.2022

Мюзикълът "Цар Лъв" най-сетне и у нас

10.02.2022

Влез в илюзията!

13.10.2021

"Отвъд стената" - за глухи и чуващи деца

01.10.2021

Напусна ни Татяна Лолова

23.03.2021


flash