Започва Sofia Songwriting Camp - първият международен творчески лагер за писане на песни у нас

16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави ще живеят 7 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители – така изглежда в цифри първият творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp.
 
Между 13-ти и 19-ти май Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на "Вирджиния Рекърдс". Хитмейкъри (сред които и автори от екипите на Rihanna, will.i.am, Kylie Minogue и Chris Brown) от Англия, Швеция, Норвегия, Румъния и България ще работят специални мобилни студия.   
 
"Sofia Songwriting Camp е стратегическо събитие с мисия в две думи – вдъхновение и образование. Стартираме процес, на базата на който да бъде вдигнато нивото на създаване на музика в България, чрез включване на български автори и артисти в творчески екипи със супер успешни чужди автори и музикални продуценти от различни краища на света. Изпълнителят е този, който получава цялото внимание при реализацията на един хит, но истината е, че без успешна колаборация между автори, хит няма да има.  В Sofia Songwriting Camp фокусът ще е върху песента, защото тя е най-важната.", казва управляващият директор на "Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева. "Колаборациите през тази една седмица ще са безценен обмен на опит и контакти, истинска привилегия за всички участници. Много се надявам това да е добър пример за индустрията у нас и начин да започнем да я приобщаваме към световния музикален бизнес."
 
"Сътрудничество, съавторство, нетуъркинг, вяра в себе си, упражнения в студиото и всекидневни усилия – това е единственият начин да успееш като творец, няма пряк и бърз път", казва Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe) и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа, който също ще се присъедини към Sofia Songwriting Camp.
 
За допълнителна информация, последвайте социалните профили на Sofia Songwriting Camp в Instagram и facebook.

Свързани новини

Започна Sofia Songwriting Camp 2021

05.10.2021

Sofia Songwriting Camp 2020 - наесен

24.03.2020

20 звездни хитмейкъри идват у нас

04.03.2020

Brianna с ново парче

04.11.2019

Ева Пармакова - "Lipstick"

24.10.2019


flash