Рут Колева тръгва на второ турне в Китай

След десетки успешни концерти в Азия и Европа, изпълнителката се подготвя усилено за второто си турне в Китай, което започва след няколко седмици, информира MySound.bg. Съвсем скоро певицата получи и официална покана да представи България на престижния форум "16+1" в Пекин. Той ще се проведе в началото на месец май и е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна Европа.
 
Преди няколко дни Рут Колева изнесе два поредни концерта в най-новия клуб за жива музика в Токио - LDH Kitchen Haneda в компанията на музикантите Кеске Уасабе, Ивасаги Ори и Върнън Кийт. По време на престоя си в Япония, певицата ще запише два сингъла с легендарната японска група Kyoto Jazz Massive, които се предвижда да излязат до края на годината. 
 
Това не е първото успешно участие в Япония за българската соул изпълнителка. Още през 2016 тя получи награда за най-добра вокалистка от Интер FM радио в Страната на изгряващото слънце, а след това впечатли стотици фенове с концерта си в легендарния Cotton Club в Токио.
 
В края на май Колева ще стартира своето второ европейско турне. Заедно групата си The Fingertones вокалистката ще покори отново едни от най-добрите клубове за жива музика на континента.

Свързани новини

Рут Колева пусна ремикс на хита "Salty"

07.05.2021

Рут Колева с предизвикателство в Тик Ток

15.04.2021

Рут Колева с нов сингъл

19.03.2021

Музиканти с писмо до властите

05.03.2021

Рут Колева смая Lady Gaga

13.01.2021


flash