Търси в сайта...

Моисей представи нов дует със Симон - "В съня ми" (видео)

Моисей представи новия си музикален видеоклип с участието на Симон към парчето "В съня ми", премиерата на което беше преди броени дни. 
 
 
Симон Цонева, или просто Симон, e на 17 години, родена и израснала в град Силистра. Средното си образование изучава в София, в Национално Музикално Училище "Любомир Пипков", с поп и джаз пеене и инструмент пиано. Започва уроци по пеене на 8 години, благодарение на учителката си по музика и вокален педагог Бонка Скорчелиева. Симон участва в X Factor 2017, където достига до Къщите на Съдиите, като част от група с още две момичета. "С Моисей се познаваме от доста време, но идеята за съвместен проект се появи внезапно, а осъществяването му стана светкавично, което опровергава клишето, че хубавите неща стават бавно", обяснява младата изпълнителка.
 
Моисей Стойчев е роден в семейство на музиканти – дядо му е бил акордеонист, майка му свири на китара, а брат му - на ударни инструменти. Започва да свири на пиано в първи клас, а от пети се занимава с фолклорно пеене. Заедно с Ангел Ковачев стават част от първия сезон на X Factor, след който се превръщат в един от най-успешните мъжки дуети у нас. Двамата оглавяват класациите и печелят няколко музикални награди с хитовете "Знаеш ли кой видях?", "Тази снимка пази", "Кой ден станахме?", "Спомняй си" и "Къде си, брат?". 
 
Между 2015 и 2016 Mоисей се изявява като солов изпълнител и записва и сингъла "Време" с Жана Бергендорф. Парчето се превръща в един от най-бързо оглавилите класацията сингли за 2015, като едва седмица след премиерата заема първа позиция в чарта на най-излъчваните български песни в радио и телевизионен ефир и го оглавява в продължение на девет поредни седмици. 
 
От 2016 Моисей пише текстове, композира музика и участва в музикални проекти с различни изпълнители като независим артист. 

Свързани новини

Моисей с нова песен - "Гласът На Народа"

11.03.2020

Моисей c нова песен и видео

04.02.2020

Лео, Играта и Моисей - "Bye, Bye"

12.06.2019

Део, Лео и Мойсей - "Сладките й устни"

10.04.2019

Moisey и Dexter - "Тя"

07.06.2016

Коментари


flash