Вида Пиронкова забрани на Миро да пее "Гълъбо"

Забраниха на Миро да изпълнява един от хитовете си "Гълъбо". Авторката на песента Вида Пиронкова разпространи официален документ, с който заявява, че е обидена от певеца и не желае той никога повече да пее нейната песен, съобщава avtora.com.
 
 
Пиронкова оповести това решение със снимка на специално удостоверение от "Музикаутор", която разпространи в социални мрежи. В него се казва, че тя оттегля от управлението на компанията правата за публично изпълнение на всички песни, на които е автор на текст, музика или аранжимент.
 
Във Facebook композиторката допълни още: "До: Медиите и организаторите на концерти, събития, корпоративни партита, публични изяви на живо, както и до собствениците на пиано барове и нощни клубове в цяла България! Също и до моите приятели, които неволно станат свидетели на нарушаване на волята ми. Този пост е официален и също публичен! Честито на печелившите! От днес нататък за всяко едно изпълнение на мое произведение, и най-вече на песента "Гълъбо", моля да се обръщате лично и единствено към мен! Всеки друг случай е нарушение на Закона за авторското право и сродните му права! Благодаря на "Музикаутор", че подкрепи решението ми!".
 
А ето и официалния документ, с който Пиронкова получава всички права за произведенията си:
 
 

Свързани новини

Ново от Миро

20.03.2024

Миро и Мария Илиева с първи дует

24.11.2023

"Повече" с хитов ремикс

24.10.2023

Миро с нова песен

26.06.2023

Нов албум от Миро

28.04.2023


flash