2CELLOS празнуват края на световното турне с премиера на клипа на "Cavatina" (видео)

С повече от 150 хиляди продадени билета, инструменталното дуо 2CELLOS приключи изключително успешното си американско турне "Score", което премина през 28 града. Дуетът отбеляза финала на американската обиколка с премиера на видеоклипа към сингъла "Cavatina", част от последния им албум Score
 
 
Момчетата обявиха, че "Cavatina" е последният официален сингъл от албума им. "Cavatina" включва основната музикална тема от американско-британската военна драма, превърнала се в класика на режисьора Michael Cimino – "Ловецът на елени". Филмът излиза през 1978 и е с участието на мега звездите Robert De Niro и Meryl Streep. Сингълът "Cavatina" е записан заедно с Лондонския симфоничен оркестър. 
 
"За снимките на последния видеоклип към албума Score, решихме да се завърнем към природата на Хърватия и да снимаме сред естествения декор на величествената гора в Истрия", споделя Luka Šulić от дуета, а Stjepan Hauser добавя: "Беше прекрасно да забавим темпото сред тази красива и спокойна обстановка. Дадохме си равносметка за невероятната година, която изживяхме: премиерата на Score, световно турне в подкрепа на албума. Изнесохме толкова много концерти по целия свят пред фантастична публика с прекрасни оркестри и струнни ансамбли. Благодарим на всички за любовта и подкрепата. Надявам се, че ще се видим скоро".
 
2CELLOS притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални стилове – от класическа и филмова музика, до поп и рок жанра. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация,  независимо дали изпълняват творби от Бах и Вивалди или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо, 2CELLOS не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Elton John, като 2CELLOS бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.

Свързани новини

Най-свежите музикални премиери

30.08.2021

2CELLOS празнуват юбилей с нов албум

26.07.2021

2CELLOS празнуват 10 години

07.04.2021

2CELLOS - "My Heart Will Go On"

12.01.2018

2CELLOS отново идват у нас

25.05.2015


flash