Веси Бонева с поетичен рецитал за премиерата на албума си

Младата певица е подговила артистична изненада за почитателите си, в която актьори ще изпълняват стихове на Иван Вазов и Атанас Далчев. Музикалния съпровод е дело на Светлин Къслев, който е съчетал модерното звучене с вокалите на Веси Бонева.
 
В албума Родината, чиято премиера ще се състои на 24 ноември, петък, в клуб VOID, ул. "Атанас Самоковеца" 2, в Пловдив, е включен модерен аранжимент на "Хубава си, моя горо" и "Облаче ле бяло". В пловдивския клуб, от 19.00 часа, Весела Бонева и Светлин Къслев ще са домакини на своеобразен концерт, с който певицата ще отбележи 25-а годишнина на своята вокална група. Бивши и настоящи ученици от Естрадно студио "Прима" ще изпеят хитовете на Бонева. Входът е свободен, а присъстващите ще имат възможността да се включат в благотворителна инициатива в помощ на деца с вродени лицеви проблеми.
 
От 22.30, в клуб VOID Весела Бонева и Светлин Къслев ще представят премиерно песните от Родината. Албумът включва още "Елате си", едноименната песен Родината, "Моят зов" и класиката "Една българска роза". "Избрах Пловдив, защото там съм родена. Това е градът, който ме е дарил с най-красивите спомени, с изключително детство и топилна", споделя Веси дни преди представянето на актуалния си проект.
 
Идеята да създадат албума Родината е породена от огромната любов на Весела Бонева и Светлин Къслев към България. "От малка в мен беше запалена искрицата, предадена ми е от моите баби и дядовци, които ме отгледаха с много любов", признава младата певица и допълва: "България е била винаги в сърцето ми. Гордея се с всички наши успели българи по света и у нас! Едни от първите песни, които съм учила като малка са били "Облаче ле бяло", "Една българска роза" , "Xубава си моя горо". Винаги, когато чуя звука на гайдата, настръхвам цялата. Това е код, чрез който се докосваме до минало и история, а България е много ценна за света и за духовното развитие на много други страни по целия свят, Просто ние сме забравили всичко това и сега чрез нашата музика искам да напомня на родителите да обърнат малко повече внимание и да предам това усещане на нашите "деца". 
 
Аранжиментите на песните са дело на Светлин Къслев, а музикантите, които взимат участие в албума, са същите, които от години работят с Весела и Светльо: Щерион Пилидов е на китарата, Николай Тошев - барабани, и младият гайдар Стойо Стоев.
 
Родината е 5-ти албума за певицата. Върху актуални аранжименти на песни, любими на поколения българи, тя и Светлин Къслев работят отдавна. През януари 2016 Веси Бонева участва в спектакъл-разказ за българската история, представен с музика и танци. В столичния театър "Сълза и смях" прозвучават песни, любими на поколения българи: "Къде си вярна ти любов народна", "Хубава си моя горо", Облаче ле бяло" и много други в нов аранжимент. Месецът продължава с една страхотна новина за певицата, а именно номинацията ѝ за наградите "Икар" 2016 в раздел "Съвременна българска музика" за сингъла "Разпалвам микрофоните", който е първият фючъринг между изпълнител и денс формация. Певицата получава покана и е специален гост на Swiss Awards 2016 в Цюрих, Швейцария.
 
Освен на сцената Веси Бонева се изявява и на големия екран като дублира анимационни филми - гласът й присъства в българската версия на "Малката русалка", "Ледена епоха 4", както и спечелилия "Оскар" - "Замръзналото кралство".

Свързани новини

Веси Бонева с нова песен

27.04.2023

Веси Бонева се завръща с ново парче

12.05.2020

Веси Бонева и DJ Kaiski с летен хит

22.06.2016


flash