Rag'n'Bone Man идва напролет в София!

9 май (сряда), 2018г., 20:00ч.
Зала Универсиада
 
Rory Charles Graham, когото светът познава като Rag'n'Bone Man, дойде сякаш отникъде, за да превземе трудната и супер конкурентна британска сцена. Всъщност, "отникъде" вероятно не е точната дума, като имаме предвид, че "младият артист" е вече на 31 г. и феноменалният глобален успех на сингъла му "Human" не е внезапна сензация, а идва след години неспирни концерти. 
 
 
Практически "ветеран", той започва своята музикална кариера още 15-годишен – като рапър в родния си град Укфийлд. На 19, окуражаван от баща си, вече пее в местните блус пъбове, а любовта му към рапа и блуса скоро прераства в нещо по-голямо, когато се присъединиява към брайтънската хип-хоп група The Rum Committee. Бандата редовно пътува до Лондон, за да участва в хип-хоп вечерите в "Брикстън академи". Издаването на неговите EP-та Blues Town, Wolves и Disfigured му печели голяма публика в страната, формирайки отдадена фен база изключително рано в музикалната му кариера.
 
Rory обаче ще почака още десетина години за голямата експлозия, след която през 2017 година ще се окаже с две награди BRIT, което го прави първия BRIT победител в категорията "Награда на критиката", който същата година печели и в категория "Дебют".
 
Стилът му е пъстър, пиещ вдъхновение от блуса, соула, госпела, фолка и хип-хопа, но най-впечатляващо е може би изпълнението – защото той "пее всяка песен, сякаш е последната в живота му". "Има причина да напишеш песен", признава той. "Тя не идва просто отникъде. Има емоция, която чувствам, че трябва да излея от себе си." 
 
А по отношение на външния си вид, Rory е реалист и печели симпатии с откровеността си: "Хората правят коментари по мой адрес, които не са любезни", свива той рамене. "Но аз не съм Justin Bieber. Ако не харесвате как изглеждам, това е ваш проблем, не мой.”
 
След двете BRIT награди през 2017, концертите му във Великобритания и Европа се разпродават като топъл хляб, включително три поредни, в прочутата O2 Brixton Academy в Лондон. Стартиращо през февруари 2018, голямото му европейско турне The Grande Reserve Tour ще посети буквално почти всяка държава на Стария континент, като точно финалната му част ще мине през Балканите – с Белград, Букурещ, Скопие, Солун, Истанбул и, разбира се, София в маршрута си!  
 
Сингълът му "Human" е платинен в 8 държави, задържал е първа позиция в класацията European Airplay за пет поредни седмици и е бил #1 в iTunes в 46 държави.
 
Билетите за концерта на Rag'n'Bone Man ще бъдат налични от петък, 6 октомври, на цени от 50 до 90 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на ticketpro.bg и eventim.bg.

Свързани новини

Rag'n'Bone Man се завръща

26.08.2022

Горещите музикални премиери тази седмица

05.07.2021

Rag'n'Bone Man с нов синъл

25.03.2021

Rag'n'Bone Man се завръща

29.01.2021

Отменят концерта на Rag'n'Bone Man

11.01.2018


flash