Jamie Lawson издава нов албум, чуй сингъла "Can’t See Straight" (видео)

Носителят на Ivor Novello Jamie Lawson въодушевено и гордо сподели, че е готов да издаде новия си албум Happy Accidents на 29 септември през Gingerbread Man Records, личния звукозаписен лейбъл на Ed Sheeran. Jamie пусна и първата песен от албума - "Can’t See Straight", написана с Ed Sheeran и Johnny McDaid. 
 
 
Ed сподели мислите си за записа: "Много се вълнувам, че Happy Accidents на Jamie Lawson ще излезе през Gingerbread Man Records; вярвам, че съдържа най-доброто, което Jamie някога е писал. Последните две години бяха много щури за него, и съм горд да бъда част от приключението на музикалната му кариера досега."
 
Самият Jamie каза за албума: "Sunset Studios – LA. Това е мястото, където записахме албума. Всички записи на The Doors излизат от там, както и на James Taylor, ранните записи на Prince, Elliott Smith, Doobie Brothers, The Eagles, Natalie Merchant, Sheryl Crow и Counting Crows. Всички те имат албуми, продали милиони копия, някои са и мултимилионни. Трябва да си призная, че през първите две седмици ми беше малко неудобно там. Защо аз, роденото в Плимут момче, съм в Ел Ей и работя с продуцента Joe Chiccarelli, Roger Manning Jnr и Matt Chamberlain като част от групата ми, и записваме в едно от най-легендарните студия на планетата? Все още не знам отговора на този въпрос, но ще съм вечно благодарен."
 
Happy Accidents - съдържание:
1. A Little Mercy
2. Can’t See Straight
3. Tell Me Again
4. Fall Into Me
5. Don’t Say You Don’t If Do
6. Miracle Of Love
7. Falling In Love
8. Time On My Hands
9. Sing To The River
10. He’s Reading Helena
11. Letter Never Sent
12. The Last Spark
13. Love Finds A Way
 
Създаден и записан в края на 2016 и през пролетта на 2017, Happy Accidents е съживен от Jamie в престижните Sunset Studios LA с продуцента Joe Chiccarelli, кийбордиста Roger Manning Jr (Jellyfish и Beck) и барабаниста Matt Chamberlain (Fiona Apple, Tori Amos), и е най-добрият проект в кариерата на младия изпълнител досега. Заглавието е вдъхновено от първия разговор на Jamie и съпругата му, която случайно се озовава на негов концерт в The Bedford (същото място, в което Jamie се среща с Ed Sheeran за пръв път), и репликата й "Hooray for happy accidents."
 
Happy Accidents е топъл, повдигащ духа и звучащ напълно завършен запис, перфектно продължаващ пътешествието на Jamie Lawson в музикалния свят. Песента "A Little Mercy" е с госпел звучене, написана със Simon "Cherry Ghost" Aldred и с беквокали, изпълнени прецизно от The Arnold Singers – легендарни певци, работили с James Taylor. "Sing To The River" пък е наелектризираща балада, в която Jamie пее за загубата на баща си, отишъл си от този свят, когато музикантът е само на 19. В нея той най-накрая успява да обясни скръбта, която го обгръща, с помощта на музиката.
 
Последните 18 месеца са изключително зашеметяващи за родения в Плимут музикант – той стана първият изпълнител, подписал с лейбъла на Ed Sheeran Gingerbread Man Records, издаде първия си едноименен албум, който оглави класациите и завладя меломаните, и се присъедини към One Direction като подгряващ изпълнител за прощалното им турне през есента на 2015. 
 
През 2016, Jamie беше награден с престижната Ivor Novello за Най-добра песен (музикално и лирично). До момента той има над 110 милиона преслушвания в Spotify, над 28 милиона преглеждания в YouTube, и над милион продадени копия от световния хит "Wasn’t Expecting That".
 
 
Албумът  Happy Accidents ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Jamie Lawson - “Wasn't Expecting That”

01.10.2015

Ed Sheeran вече сам търси таланти

21.07.2015


flash