DIA се завръща с "Огън" и блясък (видео)

След като върна българския фолклор в дискотеките с хитовете си "ЕГЕЯ" и "Veno Neveno",  19-годишната певица DIA представя новия си авторски проект, "Огън". 
 
 
Парчето е отличителната ѝ комбинация от народна музика и електронно звучене. В него DIA и ANP Music Production (Алекс Нушев, Петър Алексиев и Атанас Борисов) обединяват мощния вокал, етно елементите на кавал (Константин Генчев) и тъпан и електронни хаус, дъбстеп и трап бийтове.
 
Вдъхновението за парчето е истинска случка от живота на DIA, която пише текста като любовно заклинание към момче, което харесва. Видеото към песента също съчетава модерност и традиция – в мистични кадри виждаме авторите на музиката Петър Алексиев и Атанас Борисов, облечени в ризи с гербове, огнено хоро и DIA в ролята на изкусителна магьосница, облечена единствено в цветя. В кулминацията на парчето авторските шевици на майстор везбар Даниела Вълкова се превръщат в хипнотизиращи калейдоскопи. 
 
 
Димана Мирчева направи своя дебют на музикалната сцена едва на 17 години, като заложи на нетипичната комбинация между виртуозно изпълнение на народни песни с трап бийтове. Формулата се оказа печеливша - "ЕГЕЯ" се завъртя по радиостанции в над 20 страни, видеото към нея е гледано над 700 000 пъти в YouTube, а DIA бе наречена "богиня от другата страна на Европа" от Vice-Италия. Вторият ѝ сингъл "Veno Neveno" директно се изкачи на първото място в чартовете на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас, ставайки първата фолклорна песен на върха на класациите в България в последното десетилетие.
 
 
Дългоочакваният ѝ трети сингъл вече е факт и е готов да ни покори. Най-хубавите неща се случват от любов, а в "Огън" DIA излива горещата си любов към бас музиката, народния фолклор и един специален човек.

Свързани новини

DIA с нова песен

08.03.2024

DIA покори Лондон

19.12.2023

DIA с нова песен

21.09.2023

DIA с нова песен

27.01.2023

DIA с нова песен!

30.09.2022


flash