Търси в сайта...

DIA се завръща с "Огън" и блясък (видео)

След като върна българския фолклор в дискотеките с хитовете си "ЕГЕЯ" и "Veno Neveno",  19-годишната певица DIA представя новия си авторски проект, "Огън". 
 
 
Парчето е отличителната ѝ комбинация от народна музика и електронно звучене. В него DIA и ANP Music Production (Алекс Нушев, Петър Алексиев и Атанас Борисов) обединяват мощния вокал, етно елементите на кавал (Константин Генчев) и тъпан и електронни хаус, дъбстеп и трап бийтове.
 
Вдъхновението за парчето е истинска случка от живота на DIA, която пише текста като любовно заклинание към момче, което харесва. Видеото към песента също съчетава модерност и традиция – в мистични кадри виждаме авторите на музиката Петър Алексиев и Атанас Борисов, облечени в ризи с гербове, огнено хоро и DIA в ролята на изкусителна магьосница, облечена единствено в цветя. В кулминацията на парчето авторските шевици на майстор везбар Даниела Вълкова се превръщат в хипнотизиращи калейдоскопи. 
 
 
Димана Мирчева направи своя дебют на музикалната сцена едва на 17 години, като заложи на нетипичната комбинация между виртуозно изпълнение на народни песни с трап бийтове. Формулата се оказа печеливша - "ЕГЕЯ" се завъртя по радиостанции в над 20 страни, видеото към нея е гледано над 700 000 пъти в YouTube, а DIA бе наречена "богиня от другата страна на Европа" от Vice-Италия. Вторият ѝ сингъл "Veno Neveno" директно се изкачи на първото място в чартовете на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас, ставайки първата фолклорна песен на върха на класациите в България в последното десетилетие.
 
 
Дългоочакваният ѝ трети сингъл вече е факт и е готов да ни покори. Най-хубавите неща се случват от любов, а в "Огън" DIA излива горещата си любов към бас музиката, народния фолклор и един специален човек.

Свързани новини

Dian Solo ремиксира Robbie Williams

10.07.2019

Нова версия на хита "DJ Take Me Away"

08.05.2019

DIA представя "Девойко" по FRESH!

16.10.2018

4Magic записват ново парче

28.08.2018

DIA и Митко Петров - "#21"

25.05.2016

Коментари


flash