Ето кой спечели на връчването на наградите BRIT 2017 (галерия)

И приживе David Bowie обираше похвалите на фенове и критици за пионерското си музикално величие, така че не е учудващо, че смъртта му не промени това. великият музикант получи посмъртно две от най-големите отличия на церемонията по връчването на 37-те награди BRIT - най-големите британски награди, чието връчване се проведе снощи в лондонската O2 Аrena.
 
"Загубих баща си миналата година, но самият аз станах баща и прекарвам много време, опитвайки се да подредя в главата си какво искам синът ми да знае и запомни за дядо си", каза синът му Duncan Jones, който прие наградата за най-добър албум от името на покойния си баща. "И мисля, че ще е същото, което и повечето от феновете на баща ми са поели като негов завет прес последните 50 години. Той винаги е подкрепял хората, които са били малко по-странни или различни. Винаги е бил на тяхна страна. Така че тази награда е за всички по-чудати хора - и онези, които ги създават", каза Jones.
 
Bowie получи и наградата за най-добър британски соло изпълнител, която беше приета от негово име от актьора Michael C. Hall, който имаше главна роля в мюзикъла на Bowie, Lazarus. "Ако David Bowie можеше да е с нас тази вечер, вероятно изобщо нямаше да е тук. Но тъй като не може, аз съм тук от негово име и от името на семейството му, за да приема това признание за човека, който не беше ограничаван от нищо, освен от безграничното си въображение и дързост. Човек, чиято неспирно нарастваща артистична жизненост едновременно ни успокояваше и изумяваше", каза Hall.
 
Останалите големи победители на вечерта бяха Emeli Sandé, която спечели наградата за британска изпълнителка на годината и изпя на живо хита си "Hurts", както и инди бандата The 1975, които отнесоха отличието за група -първата BRIT награда в кариерата им. Те изпълниха на сцената "The Sound", придружени от госпъл хор.
 
На сцената излязоха и Katy Perry и Skip Marley, които изпълниха "Chained to the Rhythm", както и Bruno Mars, който изпя "That’s What I Like"от актуалния си албум 24K Magic. Ed Sheeran изпя двата сингъла, които пусна едновременно - "Shape of You" и "Castle on the Hill", а момичешката банда Little Mix, подкрепени от 92 облечени в сребристо танцьорки, изпълниха хита си "Shout Out to My Ex."
 
Водещи на церемонията бяха Dermot O’Leary и Emma Willis, които поеха задачата от Michael Bublé, който трябваше да отложи участието си, за да се погрижи за лечението на 3-годишния си син, който боледува от рак.
 
Сред отсъстващиет победители бяха Adele, която прие наградата си за глобален успех с видеозапис, както и Drake, който спечели наградата за международен артист. Отсъстваше и Beyoncé, която спечели наградата за международна изпълнителка, но не беше изпратила и запис.
 
Chris Martin от Coldplay изпя кавър на "A Different Corner" на George Michael, като за миг се получи и хармоничен дует между гласа на изпълнителя и предварително записани кадри на покойната звезда, който си отиде на Коледа. "Архивът, който остави след себе си George Michael в съвременната поп музика го нарежда сред безсмъртните", каза Andrew Ridgeley в едно от редките си публични появявания, за да отдаде чест на бившия си партньор в дуета Wham!. "Музикалното наследство, което остави след себе си е безспорно брилянтно и ще продължи да сияе и резонира с всяко следващо поколение. Аз го обичах и в отговор, заедно с всички вас, бях обичан от него", каза видимо трогнатият Ridgeley.
 
Край на шоуто сложи сет от три песни на Robbie Williams, най-награждаваният с BRIT изпълнител на всички времена и получател на тазгодишното отличие за музикална икона.
 
Ето и пълен списък с наградените:
 
Соло изпълнител
Craig David 
David Bowie
Kano 
Michael Kiwanuka 
Skepta
 
Соло изпълнителка
Anohni 
Ellie Goulding 
Emeli Sandé
Lianne La Havas 
Nao
 
Група
The 1975
Bastille 
Biffy Clyro 
Little Mix 
Radiohead
 
Пробив
Anne-Marie 
Blossoms 
Rag’n’Bone Man
Skepta 
Stormzy
 
Глобален успех
Adele 
 
Най-добър сингъл
Alan Walker – Faded 
Calum Scott – Dancing On My Own 
Calvin Harris ft Rihanna – This Is What You Came For 
Clean Bandit ft Sean Paul & Anne-Marie – Rockabye 
Coldplay – Hymn For the Weekend 
James Arthur – Say You Won’t Let Go 
Jonas Blue feat. Dakota – Fast Car 
Little Mix – Shout Out To My Ex 
Tinie Tempah ft Zara Larsson – Girls Like 
Zayn – Pillowtalk
 
Албум
The 1975 – I Like It When You Sleep for You Are Beautiful Yet So Unaware of It 
David Bowie – Blackstar
Kano – Made in the Manor 
Michael Kiwanuka – Love & Hate 
Skepta – Konnichiwa
 
Международен изпълнител
Bon Iver 
Bruno Mars 
Drake
Leonard Cohen 
The Weeknd
 
Международна изпълнителка
Beyoncé 
Christine and the Queens 
Rihanna 
Sia 
Solange
 
Международна група
A Tribe Called Quest 
Drake & Future 
Kings of Leon 
Nick Cave & the Bad Seeds 
Twenty One Pilots
 
Най-добро видео
Adele – Send My Love (To Your New Lover) 
Calvin Harris ft Rihanna – This Is What You Came For 
Clean Bandit ft Sean Paul & Anne-Marie – Rockabye 
Coldplay – Hymn for the Weekend 
James Arthur – Say You Won’t Let Go 
Jonas Blue ft Dakota – Fast Car 
Little Mix ft Sean Paul – Hair 
One Direction – History
Tinie Tempah ft Zara Larsson – Girls Like 
Zayn – Pillowtalk

Свързани новини

Певицата Raye с 6 награди BRIT

05.03.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023

Бритни Спиърс записа песен с Елтън Джон

26.08.2022

Бритни Спиърс се завръща

09.08.2022


flash