Търси в сайта...

Alicia Keys с нов албум, чуй пилотния сингъл от него (аудио)

В края на миналата седмица излезе новият албум Here на американската ар енд би/поп дива Alicia Keys от Вирджиния Рекърдс/Sony Music в стандартна и делукс версия. 
 
Пилотният сингъл от стандартната версия на албума "Blended Family (What You Do for Love)" излезе миналия месец. Емоционалната песен е написана и с участието на хип хоп звездата A$AP Rocky. Международното издание на албума (версията, която се издава в България) включва два допълнителни сингъла - "In Common" и "Hallelujah", и общият брой на песните е шестнадесет.
 
 
Here е албум, посветен на родния град на певицата - Ню Йорк. Проектът е ода за един от най-великите градове в съвременния свят. "Това е изключително автобиографичен албум – целият ми живот до момента в града, в който съм родена и обожавам. Албум за хората, които живеят в Ню Йорк и за историите, с които израснах. Here пресъздава звученето на Ню Йорк, според собствените ми усещания. Алубмът е агресивен, суров и наситен с много откровени текстове", разказа Alicia Keys при представянето на сингъла "Blended Family (What You Do for Love)".
 
Певица, текстописец, композитор, продуцент и актриса, Alicia Keys притежава 14 награди Грами. От издаването на дебютния й албум Songs in A minor до сега, Alicia Keys се превърна в един от най-значимите артисти в музикалната индустрия с множество хитове и над 30 милиона продадени албума по света. Като актриса жъне успехи с ролите си в продукции като Smokin’ Aces’, The Nanny Diaries и The Secret Life of Bees. 
 
През 2011 певицата прави своя режисьорски дебют с филма "Lili", част от документална поредица от 5 късометражни филма, която основна тема разглежда болестта рака на гърдата. Друг проект, който й носи успех като продуцент, е театралната постановка Stick Fly (по пиесата на Lydia R. Diamond) за театър Cort. Музиката към пиесата е композирана от самата Alicia. 
 
Дебютната й книга е "Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys", която й печели отличието на New York Times за най-продаван писател. Освен всичко друго, Alicia Keys е сред основателите на асоциацията Keep a Child Alive (KCA) - глобална асоциация за подпомагане на децата в нужда.
 
Alicia Keys се отказа от грима тази година като публично декларира, че ѝ е омръзнало да съдят за нея по вида ѝ в "суровия свят на развлекателната индустрия", в който "всеки има някакъв коментар как изглеждаш".

Свързани новини

Alicia Keys представи седмия си албум

23.09.2020

Alicia Keys с музикално послание

27.04.2020

Още звезди в "Един свят: Заедно вкъщи"

16.04.2020

Alicia Keys обяви нов албум през март

23.01.2020

Alicia Keys - "Show Me Love"

18.09.2019


flash