Bruno Mars ще открие церемонията на American Music Awards 2016

Bruno Mars ще открие церемонията по връчването на American Music Awards 2016. 
 
Наградите, в които феновете гласуват, ще бъдат раздадени в Microsoft Theater, LA на 20 ноември и ще се излъчват на живо по АВС. Това ще бъде първият път, в който Bruno Mars ще се качи на сцената на АМА за изпълнение. През 2011 той взе приза за Favorite Pop/Rock Male Artist и има общо 7 номинации. Наскоро музикантът пусна новия си сингъл “24K Magic”, който тази седмица дебютира на 5-то място в Billboard Hot 100, което е най-високият дебют за Mars и тринадесетото му парче, влязло в топ 10 на класацията. На 18 ноември очакваме и новия му албум “24K Magic”.
 
Номинациите за 2016 American Music Awards бяха обявени по-рано този месец и стана ясно, че Drake води с цели 13 номинации, Rihanna е със 7, a Adelle и Justin Bieber се радват на по 5 номинации. С 4 номинации са Beyoncé и The Chainsmokers, a  Bryson Tiller, Twenty One Pilots, Carrie Underwood, Fetty Wap и The Weeknd – с по 3.
 
Борещите се за приза Artist Of The Year са Adele, Beyoncé, Justin Bieber, Drake, Selena Gomez, Ariana Grande, Rihanna, Twenty One Pilots, Carrie Underwood and The Weeknd.  От десетимата ще се отсеят пет, според вота на феновете, до 14 ноември. Гласуването ще продължи до 17 ноември, а наградата ще отиде при артиста с най-много гласове през целия период.
 
Номинираните за New Artist of the Year са Alessia Cara, The Chainsmokers, DNCE, Shawn Mendes и Zayn. Гласуването за тази категория ще започне на 2 ноември.
 
Артистите се номинират, базирано на  реакциите на феновете в billboard.com, както и печатното издание на медията, продажби на албуми и песни, въртене по радио станциите, преслушвания в дигиталните платформи, участия в турнета и концерти. Тези данни се събират от Billboard, с помощта на Nielsen Music и Next Big Sound. 
 
Наградите AMA се раздават изцяло според вота на феновете. Гласуването за всички категории вече е отворено, освен за New Artist of the Year Un-leashed by T-Mobile. Феновете могат да гласуват за всяка категория веднъж на ден и през една платформа по един от следните начини – чрез AMAvote.com или чрез туийт, в който се включва туитъра на номинирания, името на категорията и #AMAs. За New Artist of the Year Un-leashed by T-Mobile феновете могат да гласуват по 100 пъти на ден през платформа.
 
Преди лайв предаването на наградите за осма поредна година по ABC ще се излъчи “Red Carpet LIVE! @ The 2016 AMAs”. Феновете по света ще могат да го гледат и онлайн на 20 ноември.

Свързани новини

Айя Накамура се завръща

20.01.2023

Виж по-интересните моменти на АМА's 2022

21.11.2022

Ерос Рамацоти представи втори сингъл

29.08.2022

Ерос Рамацоти с нов сингъл

24.06.2022

Билетите за Ерос - вече в продажба

23.06.2022


flash