Zucchero ще разтърси сцената на НДК през ноември

Един от най-големите интерпретатори на италианската блус музика – Zucchero, ще зарадва отново своите фенове на 15 ноември в зала 1 на НДК, съобщава bgnes.com. 
 
Харизматичната суперзвезда ще представи дванадесетия си студиен албум Black Cat. Adelmo Fornaciari, по-известен като Zucchero - псевдоним, даден му от неговия начален учител, е роден в Реджо Емилия. Той е един от малкото италиански музиканти, които продават най-много записи и е работил съвместно с множество големи звезди като Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Sheryl Crow, Tom Jones, Bryan Adams, Paul Young, Sting, Ray Charles, Ronan Keating. 
 
 
В живота си Zucchero е постигнал много неща: дипломира се като електронен специалист, работил е като стругар, месар и дори пекар! Не успява да завърши Факултета по ветеринарна медицина, защото истинската му страст е музиката - щедро възнаградена с успех и обичта на феновете му от цял свят. Той е известен и с друга негова страст - шапките. Твърди, че има 350 вида, което му спечелва прякора "Лудия Шапкар". Той е единственият италиански музикант, който участва на фестивала Уудсток, а също и на концерта в памет на Freddie Mercury "Freddie Mercury Tribute“ през 1992. След това взема участие и на всички събития от 1994 година с Nelson Mandela. 
 
 
За албума си Black Cat, който ще представи на българска сцена, звездата споделя: "Когато за първи път започнах да пиша за Black Cat, създадох около 40 песни, като след това премахнах много от тях. През юни 2015 започнахме да свирим в Лос Анджелис и не успях да издам албума преди Коледа. Но ето, че времето лети бързо и той е вече факт". Веднага след излизането на този албум, още след първия месец той се озова в Топ 30 на световните класации. За създаването му Zucchero работи съвместно с Mark Knopfler и Bono. 
 
На сцената на НДК Zucchero ще излезе с 14 музиканти от световно ниво, съобщават организаторите. Поп певец и композитор, Zucchero с еднакъв успех изпълнява песни от различни стилове – блус, госпел, соул, рок и дори фънк. Гастролирал е в САЩ, Аржентина, ЮАР, Малайзия и Япония. Печелил е множество награди, сред които "World’s Best Selling Italian Artist". "Непредсказуем и универсален" - така го определя музикалната критика. В едно свое интервю той шеговито споделя за себе си: "Характерът ми съвсем не е захарен".

Свързани новини

Остават броени дни

12.04.2024

Събитието остава за следващата година

21.06.2023

Zucchero отново у нас

16.03.2023

Zucchero пя на празния площад Колизеума

24.04.2020

Zucchero вече е в Пловдив

23.07.2018


flash