Рут Колева с турне в Япония през септември

Певицата Рут Колева ще реализира своето музикално турне в Япония през месец септември 2016. Това превръща соул изпълнителката в първия български музикант с толкова мащабен проект в Страната на изгряващото слънце.
 
 
Първата дата е 8 септември, когато Рут Колева ще излезе на сцената на легендарния "Cotton Club" в Токио, определян като еднин от най-престижните клубове за жива музика в цяла Азия. Там певицата ще изнесе своя двучасов концерт в компанията на една от най-успешните японски групи - Kyoto Jazz Massive, реализирали десетки продукции със световни изпълнители като Бебел Жилберто, Мъндей Мичуру и други. 
 
Соул изпълнителката беше специално поканена от "Blue Note Jazz Club" и популярния японски музикант Шуя Окино, след като през 2015 тя получи престижната награда за "Най-добра джаз певица" в класацията на японското радио JAJ. Следват участията ѝ в още три други японски града - Нагоя, Осака и Киото.
 
Рут Колева стана изключително популярна в Япония още през 2013, когато нейният втори албум R U T H достигна рекордни нива на продажби, превръщайки се в един от най-препоръчваните рилийзи от музикалната платформа iTunes.
 
След турнето си в Япония, Рут Колева ще посети и няколко големи музикални клубове в Европа, където ще представи своята нова продукция. Следващата голяма изява на родна сцена ще бъде на 28 януари 2017, когато е дългоочакваният гранд-концерт в Зала 1 на НДК с участието на Симфоничния оркестър.

Свързани новини

Рут Колева пусна ремикс на хита "Salty"

07.05.2021

Рут Колева с предизвикателство в Тик Ток

15.04.2021

Рут Колева с нов сингъл

19.03.2021

Музиканти с писмо до властите

05.03.2021

Рут Колева смая Lady Gaga

13.01.2021


flash