Задава се BrokenBalkanz Festival 2016

Това лято, за 16-та поредна година, Hard Music and Sound United (H.M.S.U.) имат удоволствието да поканят всички почитатели на Drum & Bass културата на традиционния и единствен по рода си фестивал в Източна Европа - BrokenBalkanz Festival 2016. Фестивалът ще се проведе на 22, 23 и 24 юли 2016 в природен парк “Витоша”. 
 
 
Това е най-дълго провеждания фестивал на открито с дръм и басс фокус в региона, както и най-дълго провежданият фестивал в България изобщо. Първото издание на фестивала е през 2001 и вече 16 години BrokenBalkanz обединява продуценти, диджеи, професионалисти и фенове от различни страни в едно 48-часово музикално преживяване под открито небе. Всяка година BrokenBalkanz привлича повече от 1500 посетители.
 
 
Тази година дръм и басс маратонът ще се проведе отново на Стамболова поляна, при хижа Момина скала на Витоша. Това отново ще отличи BrokenBalkanz като един от малкото летни фестивали, провеждани на такава планинска височина - 1485 м! Безплатният къмпинг е другият запазен знак на събитието и го прави безпрецедентен за България и целия Балкански полуостров. В дневната част програмата са включени и голямо разнообразие от културни, образователни и спортни занимания. 
 
 
За фестивала пристигат 25 международни гости и още толкова родни артисти на световните ниво. Почти всички балкански държави имат свои горди представители в тридневната програма на фестивала. За някои от тях това ще бъде първа поява на сцената на BrokenBalkanz, а други са радвали феновете в миналогодишни издания и са неразделна част от Балканското дръм и басс семейство.  
 
 
Smooth, Hallucinator, MsDos, Disphonia, FreqAX, Darko Stepic и много други от гостите на фестивала са едни от най-изтъкнатите продуценти и диджеи на страни като Словения, Гърция, Македония, Хърватска, Сърбия, Косово, Словакия, Румъния и дори Италия. Всички те ще се обединят в програмата на BrokenBalkanz 2016 и гарантират на посетителите висококачествен дръм и басс във всяка от разновидностите на стила. 
 
Освен музикалната програма, H.M.S.U. и техните партньори са предвидили множество културно-образователни активности, креативни забавления, спортни игри и други. Билетите са в продажба от февруари чрез разпространителната мрежа в цялата страна и онлайн на EVENTIM.bg. Първите билети на цена 15 и 20 лв. са вече РАЗПРОДАДЕНИ. До 3 юли цената ще бъде 25 лв., а след това до 21 юли - 30 лв. На място билетите ще бъдат 35 лв. за двата дни. Тази година H.M.S.U. дават възможност за закупуване и на билет само за един от дните, но само на входа, на стойност 25 лв.  

Свързани новини

Наближава BrokenBalkanz 2016

21.07.2016


flash