400 000 души на историческия концерт на Major Lazer в Куба

Световните звезди Major Lazer - общият проект на Diplo, Walshy Fire и Jillionaire, изнесоха концерт пред 400 000 души на миналата седмица на Tribuna José Martí пред Американското посолство в Хавана, което ги прави едни от първите артисти с участие в Куба след възстановяването на дипломатическите отношения между Куба и САЩ. Diplo каза "Това е най-важното събитие, което сме оглавявали. Muchas Gracias, Cuba!”.
 
Като част от културен обмен, Major Lazer се срещнаха с млади музиканти, студенти и DJ ден преди шоуто, а на самия ден делиха една сцена с някои от тях. Концертът, който беше безплатен за желаещите да го посетят, се състоя по инициатива на фондацията Musicabana и правителството на Куба. "Откакто се помня Куба играе важна роля за мен и за любовта ми към музиката – тя има толкова силно културно влияние по целия свят. Израствайки във Флорида, имах възможност да се докосна до културата й, приех я за културен център на света. Преди няколко години бях щастлив да я посетя с приятелите си Calle 13 и по време на 4-дневния ни престой бях зашеметен от хората, културата и начина на живот. Да се върна за концерт там тази година и да съм част от културните събития в Хавана беше истинско щастие и бях горд, че имам възможността да доведа Major Lazer”, коментира Diplo.
 
Годината ще бъде изпълнена с много динамика и успехи за групата и създателя й, Diplo. Той взе награда Grammy в категорията Best Dance/Electronic Album за записа “Skrillex and Diplo Present Jack Ü”, и още една – за Best Dance Recording за песента “Where Are Ü Now” със Skrillex и Justin Bieber. 
 
Най-големият хит на триото, “Lean On”, стана най-успешното парче на всички времена в категорията поп, както и най-стриймваната песен в Spotify, като до днешна дата преслушванията й наброяват над 616 милиона. Видеото има над милиард преглеждания в YouTube. Peace Is The Mission, който излезе миналата година, стана #1 в класациите за електронни албуми и дебютира в Billboard Top 200 на 12 позиция, най-високата за групата до момента.

Свързани новини

Излезе официално видео към “Let Me Live”

12.07.2018

Rudimental - "Let Me Live"

15.06.2018

Sean Paul и Major Lazer - "Tip On It"

24.04.2018

Major Lazer - “Go Dung”

03.01.2018

Major Lazer - "Buscando Huellas"

14.12.2017


flash