Филипините обмислят забрана за Madonna

Филипинската държава обмисля да въведе забрана за изпълнения на поп-звездата Madonna в страната, след като 57-годишната певица се появи на концерт в Манила, наметната с филипинското знаме, пише bgnes.com. 
 
Медиите отразиха преклонението и ентусиазма, с които "Like a Virgin" беше посрещната от публиката, но филипинските власти бяха доста по-малко впечатлени от сценичното й присъствие. "Малакананг (президентският дворец – бел. ред.) силно желае да забрани на носителката на награда Грами и Кралица на попа Madonna да изнася изпълнения във Филипините заради неуважение към филипинското знаме на неин концерт“, заяви Herminio Coloma, говорител на президента. 
 
Според закон от 1998 г. една година затвор и глоба заплашват хората, които използват филипинското знаме като част от облеклото или като цял костюм или униформа. Епизодът с флага е второто противоречие, провокирано от гостуването на Madonna в католическата азиатска държава. Миналата седмица архиепископ Ramon Arguelles призова вярващите на не посещават заредените със сексуалност концерти на Madonna. 
 
По време на шоуто си в Манила Madonna усърдно се въртеше като стрийптизьорка около пилон с формата на кръст, а около нея пърхаха танцьорки, изглеждащи като монахини, но с твърде оскъдно за божии служителки облекло. Противоречивата поп-звезда не пропусна да използва пътуването си до Филипините и пусна в туитър снимки, показващи как посещава деца в дом за сираци, управляван от монахини в столицата.

Свързани новини

Мадона издаде best of колекция

27.06.2022

Мадона пуска нов албум с ремикси

05.05.2022

Поп кралицата пак е сингъл

27.04.2022

Нов ремикс на "Frozen"

02.03.2022

Мадона режисира филм за себе си

17.02.2022


flash