Хип-хоп трио обвини Bruno Mars в кражба заради "Uptown Funk"

Bruno Mars и Mark Ronson бяха обвинени, че са откраднали темата на "Uptown Funk" от песен на дамскате група от 80-те The Sequence.
 
Kali Bowyer, представтителка на триото, твърди, че има видими сходства между хита на The Sequence от 1979 "Funk You Up" и абсолютния хит от 2014, който наскоро се сдоби и с награда Grammy за Запис на годината. Според нея парчетата са съвсем неслучайно сходни и триото обмисля дали да заведе дело, твърди TMZ.com.
 
 
 
Това не е първият път, в който "Uptown Funk" попада в центъра обвинения в плагиатство. Сръбската поп звезда Viktorija (чието истинско име е Snezana Miskovic), твърдеше, че хитът копира трак от нейното парче от 1984 "Ulice Mracne Nisu Za Devojke" ("Тъмните улици не са за момичета"), но така и не предприе правни действия. Тогава Ronson беше казал пред "Daily Mirror": "Не знам какво изобщо е това. Когато запишеш хит, винаги се появяват хора отникъде и опитват да си го присвоят. Както и да е. Никога преди не съм имал толкова голям хит, така че предполагам това е, което се случва."
 
Въпреки това през 2015 той все пак добави няколко имена в авторството на песента, за да избегне потенциални искове заради сходства с песента на The Gap Band от 1979, "Oops Upside Your Head". Не скри, че го прави само заради времето, в което Robin Thicke и Pharrell Williams бяха осъдени в публичен и доста неприятен процес от семейството на Маrvin Gaye заради заемки в тогавашния им хит "Blurred Lines". "Никога не съм взимал нещо от тази песен - умишлено или неволно - но ми препоръчаха да действам така, за всеки случай. След "Blurred Lines" всички бяха суперпредпазливи, това е всичко, което имам да кажа", обясни тогава Ronson пред "Daily Telegraph".

Свързани новини

Поредна победа за Swift

23.11.2021

Justin Bieber с най-много MTV номинации

13.08.2021

Bruno Mars с уникален рекорд

02.06.2021

Bruno Mars и Anderson Paak са Silk Sonic

05.03.2021

Oнлайн музикален фестивал PlayOn Fest

23.04.2020


flash