Mariah Carey се завръща в Европа с турнето "Sweet Sweet Fantasy”

Най-продаваната певица на всички времена – Mariah Carey – се завръща в Европа през пролетта на 2016 с турнето "Sweet Sweet Fantasy”. След огромния успех на шоуто й в Лас Вегас и една изключително успешна професионална година, певицата обяви предстоящото си турне в Европа, на което ще зарадва феновете с най-големите си и емблематични хитове. Турнето "Sweet Sweet Fantasy“ стартира с шест концерта във Великобритания и след това продължава в редица други европейски държави. Това е първото завръщане на Mariah от другата страна на Антлантика след успешния тур “Charmbracelet”, приключил в Милано през ноември 2003.
 
Програмата на концертите ще включва всички 18 No. 1 хита на певицата, оглавявали сингъл класацията на Billboard, сред които неостаряващите "Hero", "Fantasy", "Always Be My Baby", титаничната класика "We Belong Together" и много други. 
 
Откриващият концерт от турнето е на 15 март 2016 г. в Глазгоу, Шотландия и следват още 5 дати във Великобритания – Лийдс, Манчестър, Кардиф и в лондонската O2 Arena. Турнето продължава в Люксембург, Белгия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Германия, Италия, Швейцария, Австрия, Франция и Холандия. След края на европейския си тур, звездата ще изнесе и няколко много специални спектакъла в Южна Африка.
 
Mariah Carey е сред най-емблематични музикални икони, соул легенда, поп феномен и изключителен артист на сцената. Тя е и най-продаваната изпълнителка на планетата за всички времена с повече от 220 милиона продадени копия. Освен зашеметяваща певица с вокален диапазон от 5 октави, Mariah Carey е и сред най-талантливите композитори в музикалната индустрия. Тя е автор на 17 от своите 18 Billboard Hot 100 No. 1 сингли, включително "Fantasy", "Always Be My Baby", "Hero", "Touch My Body", "One Sweet Day" и "We Belong Together" – неподобрен до момента рекорд за солов изпълнител. В качеството си на артист, композитор и продуцент тя е носител на множество престижни музикални отличия – редица Грами, 21 Американски музикални награди, отличена е с "Артист на десетилетието“ на Billboard, Световна музикална награда "Най-продавана изпълнителка на хилядолетието“ и “Icon Award” за изключителни постижения на американското авторско дружество. 
 
На 18 май излезе албумът Mariah Carey #1 To Infinity. Това е първата колекция в дискографията на певицата, събрала на едно място в хронологичен ред, всичките й 18 хита, оглавили сингъл класацията Billboard Hot 100.

Свързани новини

За тази песен няма възраст и сезон

07.01.2022

Нов рекорд за хита на Mariah Carey

22.12.2021

Mлада поп звезда плътно зад Adele

06.12.2021

#FreshNewMusc от последните дни

17.11.2021

Кралицата на Коледа представи "Oh Santa"

08.12.2020


flash