Roxette докосна сърцата на хиляди верни български фенове (галерия)

“It must have been love, but it’s over now…”, пяха с пълно гърло над 10 000 души в столичната зала "Арена Армеец” снощи. Не само защото феновете знаят всеки ред от прекрасните текстове на легендарното шведско дуо Roxette, а и защото очите на стотици от нас се пълнеха със сълзи, докато слушахме губещия се на моменти глас на Мари. И й помагахме! 
 
Емоцията взе връх още в самото начало, след като Roxette започна ударно със “Sleeping in my car”, “Spending my time” и “Crash, Boom, Bang”, които ни пренесоха в прекрасните 90-те, когато шведите покоряваха върховете на музикалните класации година след година. И продължиха така по време на целия концерт. Хит след хит, на които публиката пееше и танцуваше, толкова заредена с позитивни емоции, че дори при няколко неприятни проблеми със звука, тя продължи единствено да аплодира изпълнителите. 
 
За това помогна Мари, която единствена остана на сцената. Причината обаче беше, че тя очевидно не може да ходи без чужда помощ и на всички концерти от юбилейното 30-то турне на дуета тя седи на стол на сцената. Това не й попречи да насърчава публиката с ръкопляскания и да поддържа тона на настроението, колкото и да й беше трудно. Певицата даваше всичко от себе си, но от прекрасния й плътен глас е останал само спомен. Тъжен е животът понякога! Мари Фредриксън води дълга битка с рака, която е взела своето. 
 
За сметка на това партньорът й на сцената Пер демонстрира прекрасна форма, не спря да танцува, свири и да пее по-голямата част от песните на дуото. “How do you do”, “Listen to your heart”, “Fading like a flower”, “The look” и още от незабравимите хитове на шведите разтърсиха залата. Феновете бяха емоционално докоснати от изпълнителите, които пяха за втори път в България, a явно и ние сме успели да ги впечатлим. Като признание за българската публика на два пъти соло-китаристът на групата вкара семпъл от “Моя страна, моя България” в песните. Бек-вокалистката пък подкрепяше по уникално добър начин отслабващия глас на Мари. 
 
Шоуто, организирано от Sofia Music Enterprises, е част от турнето "XXX - The 30th Anniversary Tour" на групата, по повод на трийсетгодишнината от създаването й.
 
Кристина Цветкова

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Чуй неиздавания сингъл на Roxette

07.10.2020

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette - "Some Other Summer"

24.06.2016

Roxette с видео към "It Just Happens"

19.05.2016


flash