Търси в сайта...

EXIT R:Evolution 2013 ще бъде петдневен

Четиринадесетото издание на EXIT е приготвило отново една ваканция с музика, забавления и приключения под горещото балканско слънце. Тази година авантюрата е дори още по-голяма - хилядите фенове на фестивала ще се радват на допълнителен, пети ден в музикалната програма на сцените на EXIT, който ще се състои между 10 и 14 юли 2013. В центъра на събитията ще бъде отново магическата крепост Петроварадин, Нови Сад, където се смесват приятните емоции от изпълненията на повече от 500 артиста от световната музикална сцена, денонощното парти в къмпинга на р. Дунав и танци до пълно изтощение с хиляди хора от цяла Европа. 
 
За първа година с EXIT фестивала се съюзява и UKF – най-големия Youtube канал за bass музика, превърнал се в музикален бранд. Между 11 и 14 юли, всяка нощ от 1ч. до изгрев, историческите стени на красивата сръбска крепост Петроварадин ще бъдат разтърсвани от звуците на едни от най-сеизмичните артисти в bass музиката: Broke'n'£Nglish, Brookes Brothers, Camo & Krooked (DJ Set) & Dynamite MC, Chase & Status DJ SET and Rage, DJ Fresh live, Diplo, Dismantle & LX One, Dub Phizix & Strategy, Feed Me (DJ Set), Friction & Linguistics, Inspector Dubplate, Redlight, Rudimental live, SBTRKT (DJ Set), SKisM, The Prototypes, Wilkinson & VisionObi.
 
На главната сцената ще можем да видим Snoop Lion, Bloc Party, Atoms for Peace, а Dance арената на EXIT се превърна в сцена за поклонение през последните десет години, както и най-известното място от подобен тип. Тази година няма да е по-различна, тъй като очакваме да чуем Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia and Deniz Kurtel. Предстои да се обявят още много изпълнители.
 
Гостувайки за пръв път в Сърбия, новият проект на Том Йорк Atoms for Peace ще поведе EXIT R:Evolution с тяхното уникално звучене на експериментален електронен рок. На сцената до Том ще се присъединят и басистът на Red Hot Chili Peppers Flea, продуцентът на Radiohead Nigel Godrich, барабанистът Joey Waronker от Beck/REM и виртуозният перкусионист Mauro Refosco. Бандата ще свири парчетата от дебютния им албум Amok, който излезе на 25 февруари. 
 
Приветстваме и преродения Snoop Dogg, a.k.a. Snoop Lion, който за последно гостува на EXIT фестивала през 2007. По време на неговото гостуване тогава той заяви "Това не е последния път, когато виждате това лице”. И беше прав. Радваме се, че той удържа на думата си! 
 
Британските инди рок икони Bloc Party също ще свирят за първи път на EXIT. Членовете на бандата Kele Okereke, Russell Lissack, Gordon Moakes и Matt Tong са готови да разпръснат новия си звук между стените на крепостта. През 2012 групата се завърна с дългоочаквания си албум Four като завършек на тригодишната тишина от тяхна страна. С общо четири албума бандата продава 2 млн. копия в целия свят. 
 
Откакто се появи на хаус и техно сцената, Seth Troxler запали света с своя звук. Класиран на 3-то и 2-ро място в две поредни години в чарта за най-добър световен DJ - Resident Advisor Top 100 Dj Poll. Не е изненадващо, че става резидент на DC10 в Ибиса и получи покана от Pete Tong за BBC Radio 1 essential mix. Плюс всичко останало той свири на едни от най-големите интернационални партита, има колаборации с Matthew Dear, Art Department, Tiefschwarz, Deetron, Masemenos и dOP, а под името 'Visionquest' Seth заедно с Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtis създават няколко разбиващи ремикса, най-новия от които е парче от дебютния албум на David Lynch.
 
EXIT Festival посреща и Dubfire, познат още като едната половинка от дуото Deep Dish. През 2006 Dubfire стартира и соловата си кариера и още в началото й записва “Ribcage”, “Roadkill”, “Emissions” и “I Feel Speed”. Големият му успех идва с парчето "Grindhouse", което предизвика революция в комбинирането на музикални стилове. Dubfire е и основател на SCI+TEC – лейбъл отговорен за продуцирането на много от нововъзникващите таланти.
 
Pan-Pot е дуо формирано от Tassilo Ippenberger и Thomas Benedix през 2005 и е най-вече известно с техните дълбоки бас линии. Те се присъединяват към лейбъла на Anja Schneider mobilee и реализират дебютния си албум. Пиковия момент в кариерата на двамата е през 2007, когато издават Pan-O-Rama, включващ сингъла “Charly”.
 
The Matador Project е създаден през декември 2006 от продуцента и DJ Gavin Lynch. Той се зарибил по техно музиката, слушайки компилации на Dave Clarke и  Richie Hawtin. Gavin сега твори в Дъблин, Ирландия в собственото си студио, където денонощно се създава нещо ново.
 

Свързани новини

Започна EXIT 2013

10.07.2013

Местят къмпинга на EXIT

28.06.2013

Nile Rodgers открива EXIT 2013

26.06.2013

Ясна е програмата на EXIТ Fusion Stage

13.06.2013

И Nick Cave ще бъде на EXIT

06.06.2013


flash