Jamiroquai идват за концерт в София в края на юни

Symphonics Entertainment Group разпространиха следното съобщение:
 
"От Symphonics Entertainment Group имаме удоволствието да ви съобщим за предстоящия концерт на британската сензация Jamiroquai у нас като част от проекта Symphonics' Concerts!
 
Jamiroquai са британска джаз, фънк и асид джаз група, основана през 1991. Фронтменът, вокалистът и текстописецът на бандата Jason, известнен повече като Jay Kay, е роден в индустриалния английски град Манчестър на 30 декември 1969. Бандата налага на пазара т.нар. асид джаз звучене заедно с групи като Incognito, James Taylor Quartet, и Вrand New Heavies. 
 
Парчето "When You Gonna Learn" носи така необходимата популярност на групата и тя бива забелязана от лейбъла на Sony, с който издава първия си албум Emergency on Planet Earth през 1993. Тавата веднага влиза в класациите под номер едно, а хит-синглите "Too Young To Die" и "Blow Your Mind" се класират в Tоп 10 на Острова. 
 
Две години след дебюта си Jamiroquai издават втория си проект, The Return Of The Space Cowboy. Албумът надхвърля по продажби Emergency on Planet Earth и носи слава на групата дори в страната на изгряващото слънце Япония. През 1996 Jamiroquai намират свои привърженици и в Съединените щати и албумът Travelling Without Music става платинен в Америка. Последният засега седми албум на групата, Rock Dust Light Star, излиза през 2010, като достига успеха на предходните продукции с марката Jamiroquai, но с нова звукозаписна компания, Mercury Records.
 
Две години, едно световно турне и няколко сингъла по-късно, британската сензация пристига у нас за концерта си в столичната зала "Армеец" на 28 юни, част от Symphonics’s Concerts.
 
Билетите за концерта в България, които влизат в продажба от следващата седмица, са от 60 лв. до 120 лв. и се разпространяват в мрежата на Tixgate, касите на EasyPay, както и онлайн в мрежата на Epay."
 
Jamiroquai трябваше да дойдат в България още през 2011 за Elevation Festival, но тогава вокалът получи травма на крака и се наложи отмяна на шоуто не само у нас, но и в Турция.

Свързани новини

Ела на афтърпарти с Jay Kay и Jessie J

25.06.2013

Jessie J поздрави феновете в България

21.06.2013

Symphonics’Concerts с билети за приятели

12.06.2013

Билетите за Symphonics’Concerts свършват

03.06.2013

Само месец до Symphonics’ Concerts

30.05.2013


flash