Snoop Lion представи новото си видео “Lighters up”

Snoop Lion представи видеото към новия си сингъл “Lighters Up”, който ще влезе в предстоящия му албум REINCARNATED (RCA Records).

Предстоящият албум на наричащия се вече с името Снуп Лайън е силно повлиян от реге и денхол музикатата. Албумът е продуциран от Diplo и Major Lazer, и се очаква да излезе в края на пролетта на 2013-та г. У нас REINCARNATED ще бъде разпространяван от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Вижте видеото на “Lighters Up”:

За записите на сингъла „Lighters Up", продуциран от Major Lazer и Dre Skull, Снуп кани едни от най-популярните денсхол артисти на Ямайка - Mavado и Popcaan. „Lighters Up" прокламира за равноправие, любов и мир в света, което е и лайтмотивът във всички песни в REINCARNATED.

„Докато създавахме REINCARNATED, търсихме корените и звученето на истинското реге – казва Снуп Лайън. „Този албум е посветен на реге музиката, на хората, които я създадоха и разпространиха по света. С него отдавам своята почит и любов към тях”. 

"Снуп е икона в музикалния свят и да съм част от неговия проект е абсолютна чест” – казва Mavado. “Хората в Ямайка са щастливи от това, че страната ни е показана положително във видеото към песента и са много доволни от любовта на Снуп към регето". 

“Още не мога да повярвам, че имах шанса да работя със Снуп, той е легенда човече. Има невероятен усет за музика, а видеото е лудница. Гледайте го непременно!”- казва Popcaan.  

Творческият и звукозаписен процес на REINCARNATED, състоял се в Ямайка, е документиран в едноименния филм, който се очаква с огромен интерес от почитателите на Снуп. Премиерата на филма се състоя на филмовия фестивал в Торонто и документира духовното пътуване (предизвикало противоречиви реакции сред феновете и музикалната общност) започнало под името Snoop Dogg, през израстването и трансформирането в SNOOP LION.

Филмът разкрива как хората и културата на островната карибска държава (разбира се и растафарианството) променят житейската философия на Снуп към света и самия него.  Филмът ще тръгне в киносалоните в САЩ на 15 март.  

“Всеки има право да решава собствената си съдба. ” – казва Роан Марли, син на Боб Марли и директор на къщата-музей на Боб Марли. „Имаме нужда от повече братя като Снуп Лайън, които след като открият растафари намерят истината за живота – да живеем с любов. Обичаме те, братко!”. 

Днес легендата на реге музиката, Боб Марли щеше да навърши 68 години.


Свързани новини



flash