Саундтракът към "Клетниците" оглави британската класация за албуми

Саундтракът към номинирания за "Оскар" мюзикъл "Клетниците" се изкачи до върха в британската класация за албуми - първото подобно постижение след филма "Евита" от 1997 г. с участието на Мадона. 

Филмовата версия на успешния бродуейски мюзикъл по едноименния роман от 19-и век на Виктор Юго вече спечели "Златен глобус" за най-добра комедия или мюзикъл, и има номинация в топ категорията за "Оскар". 
 
Саундтракът към "Клетниците", включващ изпълнения на актьорите във филма Хю Джакман, Ръсел Кроу и Ан Хатауей, дебютира в британския чарт за албуми на пето място преди седмица. Тогава начело в класацията бе тавата "Our Version of Events" на Емили Сандей, която 48 седмици присъстваше в челната десетка. 
 
С изпълнението си на "I Dreamed A Dream" в "Клетниците" актрисата Ан Хатауей е на 22-о място в чарта за сингли. На върха в класацията е парчето "Scream and Shout" на продуцента Уил Ай Ем с участието на Бритни Спиърс. Второ и трето място в класацията за сингли заемат съответно новото парче "My Life" на рапъра 50 цента с участието на Еминем и Адам Ливайн от "Маруун 5" и песента "Suit and Tie" на Джъстин Тимбърлейк с участието на Джей-Зи.


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash